Federer en Serena slaan lucratief toernooi over

Roger Federer.
AFP Roger Federer.
Roger Federer en Serena Williams komen niet in actie tijdens de International Premier League Tennis (IPTL), het lucratieve evenement in Azië voor huidige en gewezen tennistoppers.

De organisatie maakte vandaag bekend dat Federer en Williams de derde editie van de IPTL overslaan. Financiële redenen liggen daaraan ten grondslag. De 35-jarige Zwitser zou in het toernooi, waarin doorgaans veel geld te verdienen is, zijn rentree maken. Federer staat sinds juli aan de kant vanwege knieproblemen. Ook Serena Williams, de onttroonde nummer één bij de vrouwen, wilde in de IPTL weer wat ritme opdoen voor de start van het nieuwe seizoen. De 35-jarige Amerikaanse had haar deelname toegezegd, maar zo ver komt het niet.

"Ik heb aan Roger en Serena uitgelegd hoe de huidige economische situatie in India is", zei organisator Mahesh Bhupathi, die naar eigen zeggen niet weet hoeveel geld hij kan uitgeven. De deelnemers aan de IPTL zijn deze week neergestreken in Singapore, na de eerste speelronde van vorige week in Japan. Eind deze week volgt de finale in de Indiase stad Haiderabad.

Flipkens
Met Kirsten Flipkens neemt ook een landgenote deel aan het exhitibietoernooi. 'Flipper' is ondergebracht in het Indian Aces-team met verder ook de Spanjaard Feliciano Lopez, de Kroaat Ivan Dodig, de Indiër Rohan Bopanna, de Zweed Thomas Enqvist, de Australiër Mark Philippoussis en de Indiase Sania Mirza. Onze landgenote won vrijdag met 6-2 tegen de Japanse Kurumi Nara en een dag later gaf ze de Nederlandse Kiki Bertens met 6-5 het nakijken. Zondag ging ze met 6-4 onderuit tegen de Zwitserse Martina Hingis. Vandaag won het nummer 65 op de WTA-ranking in Singapore haar vierde wedstrijd met 6-3 van de Servische Ana Ivanovic.