Emotionele Kyrgios serveert 2.500 euro bijeen voor slachtoffers van bosbranden in Australië

AP
Nick Kyrgios heeft al 4.000 Australische dollars, omgerekend zo’n 2.500 euro, bij elkaar geslagen voor de slachtoffers van de bosbranden in zijn geboorteland Australië. De 24-jarige tennisser doneert 200 Australische dollar voor iedere ace die hij slaat. In zijn gewonnen wedstrijd tegen de Duitser Jan-Lennard Struff (6-4 7-6) sloeg hij er 20.

“We hebben de mogelijkheden en het platform om zoiets voor elkaar te krijgen. Dit geld gaat naar de families, de brandweermannen, de dieren en iedereen die lijdt onder de bosbranden”, verzekerde een geëmotioneerde Kyrgios na zijn overwinning met tranen in zijn ogen. “Ik kom zelf uit Canberra en daar hebben we nu de slechtste lucht ter wereld. Dat vind ik verschrikkelijk.”

Kyrgios, de nummer 30 van de wereld, wil zijn getroffen landgenoten hulp bieden. Australische tennissers als Alex de Minaur, John Millman en John Peer volgen het initiatief van hun landgenoot die bekendstaat als ‘Bad Boy’ vanwege zijn vele woedeaanvallen op de tennisbaan.

Australië wordt al maanden geteisterd door bosbranden. Alleen al in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales is een gebied dat anderhalf keer zo groot is als België afgebrand. Honderden huizen zijn al in vlammen opgegaan.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Heidi Werbrouck

    2500 euro... En hoeveel start- en prijzengeld krijgt meneer? 't Is de geste die telt zeggen ze, maar maak dan dat uw geste op iets trekt.

  • Jeanne Legrand

    Dat zijn peanuts voor iemand zoals hij. Hij heeft al 8 mln dollar verdiend aan prijzengeld (daar zich sponsorgeld nog niet bij). Moest hij nu zeggen dat hij zijn prijzengeld dat hij gaat verdienen op de Australian Open zou schenken, dat zou ik een mooie geste vinden, maar 200 dollar per geslagen ace, is gewoonweg gierig.