Elise Mertens zet met Duitse coach Kindlmann al derde trainer aan de deur dit seizoen

Dieter Kindlmann (l) in de tribunes van de US open tijdens Mertens vs Sloane Stephens.
BELGA Dieter Kindlmann (l) in de tribunes van de US open tijdens Mertens vs Sloane Stephens.

Elise Mertens (WTA 15) gaat niet verder met haar Duitse coach Dieter Kindlmann. Kindlmann, een voormalig profspeler, vervoegde het team rond Mertens eind juli in de voorbereiding op de US Open. "Vooruitgaan betekent blijven leren hoe een perfect team te bouwen", legde Mertens uit. "We stoppen niet tot we het honderd procent juist hebben. Dank aan Dieter voor zijn passie en professionalisme. Stap per stap gaan we verder naar de top. De laatste stop van het seizoen is Azië."

Kindlmann was voor Mertens al de derde trainer van het seizoen, na haar voormalige vriend Robbe Ceyssens en de Nederlander Rick Vleeschouwers. Onder leiding van de Duitser behaalde Mertens de vierde ronde op de US Open en kwartfinales in Montréal en Cincinnati. In het voorjaar won de Limburgse de toernooien in Hobart, Lugano en Rabat en behaalde ze de halve finales op de Australian Open.

BELGA3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • marc dierickx

    Mertens verwisselt al bijna evenveel van trainer als van tennisshirt. Dat dit niet goed zal aflopen weet ik al op voorhand, kijk maar naar Wickmayer. Je gaat me toch niet zeggen dat die mensen hun vak niet kennen. Volgens mij heeft zij haar limieten bereikt en kan ze niet beter. En zoals in het voetbal, als het niet goed gaat vliegt de trainer buiten. Echt zielig Elise.

  • marcus bastiaensens

    Slim meisje... als de trainer haar niets meer kan bijbrengen neemt ze een betere. Zij betaalt dus zij beslist.

  • Filip Eriksen

    Soms vraag ik mij af waarom bijna al die vrouwelijke sporters steeds voor een mannelijke trainer kiezen? Vrouwen kunnen toch alles evengoed...of is er toch een klein probleempje?