Elise Mertens staat op een zege van hoofdtabel

BELGA
Elise Mertens (WTA 180) heeft zich geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van Roland Garros. De 20-jarige Mertens zette op het gravel in Parijs de 26-jarige Israëlische Julia Glushko (WTA 144) opzij in drie sets. Het werd 6-7 (3/7), 6-2 en 6-1.

De 20-jarige Limburgse startte uitstekend en mocht bij 4-3, 5-4 en 6-5 serveren voor de eerste set. Telkens vocht Glushko terug en werkte ze zelfs een setbal weg. In de tiebreak bleek de Israëlische uiteindelijk een tikkeltje koelbloediger. Mertens was niet van slag en vocht terug. Ze geraakte in het tweede en derde bedrijf helemaal onder stoom en gunde haar opponente nog amper drie spelletjes.

Om zich voor het eerst op de hoofdtabel van een grandslam te scharen, moet Mertens voorbij het Roemeense derde reekshoofd Sorana Cirstea (WTA 99). Die wipte de Slovaakse Jana Cepelova (WTA 134) met 6-2 en 6-4.

Later op de dag komt ook Ysalina Bonaventure (WTA 155) in actie. Zij speelt voor een plaats in de laatste kwalificatieronde tegen de Amerikaanse Grace Min (WTA 159).