Elise Mertens staat in kwartfinales en blijft zo op koers voor derde titel in Hobart

AFP
Topreekshoofd Elise Mertens (WTA 17) heeft zich vlot geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/251.750 dollar).

De 24-jarige Limburgse haalde het in de tweede ronde van de 21-jarige Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 61). Na amper 56 minuten tennis stond de 6-1, 6-0 eindstand op het scorebord. Mertens blijft daarmee op schema om het toernooi voor de derde keer te winnen, na 2017 en 2018.

In de kwartfinales neemt Mertens het op tegen de Britse Heather Watson (WTA 101). Die schakelde de Française Fiona Ferro (WTA 63) uit met 7-6 (7/5) en 6-3. Ook in het dubbelspel maken Belgen nog kans op de titel. Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck plaatsten zich immers voor de halve finales. 

AFP

Nieuwe eindrondeformat Fed Cup met 12 landen, België hoopt er bij te zijn

De Fed Cup heeft woensdag in een persbericht haar nieuwe format bekendgemaakt. Net zoals de Davis Cup bij de mannen zal het toernooi eindigen met eindronde. Daar zullen twaalf landen aan deelnemen. Het toernooi zal gedurende een week doorgaan in één stad. De Hongaarse hoofdstad Boedapest ontvangt tussen 14 en 19 april de eerste editie.

Titelhouder Frankrijk en de verliezend finalist van vorig jaar, Australië, zijn net als Tsjechië en Hongarije, die beiden een uitnodiging ontvingen, al zeker van kwalificatie voor die eindronde. De acht andere finalisten moeten zich begin februari plaatsen in barrageduels. België neemt het daarin op tegen Kazachstan.

Tijdens de eindronde worden de twaalf landen ingedeeld in vier groepen van drie landen. De groepswinaar van elke poule speelt de halve finales op 18 april. De finale is voorzien op 19 april.

België ontvangt op 7 en 8 februari in de Lange Munte in Kortrijk, op hardcourt, Kazachstan. De winnaar plaatst zich voor de eindronde. Verder zijn er nog zeven kwalificatiematchen met Verenigde Staten-Letland, Nederland-Wit-Rusland, Roemenië-Rusland, Brazilië-Duitsland, Spanje-Japan, Zwitserland-Canada en Slovakije-Groot-Brittannië.