Elise Mertens naar derde ronde in Indian Wells

AFP
Zestiende reekshoofd Elise Mertens (WTA 16) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het WTA Premiertoernooi in Indian Wells (hard/9.035.428 dollar). In de tweede ronde tegen de zeventienjarige Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA 67) won Mertens met 6-4 en 6-2 in 1 uur en 21 minuten. 

Het was het eerste duel tussen de 23-jarige Limburgse en Anisimova, die een wildcard kreeg voor de hoofdtabel.
Ook Alison Van Uytvanck (WTA 51), Kirsten Flipkens (WTA 56) en kwalificatiespeelster Ysaline Bonaventure (WTA 144) staan op Indian Wells in de tweede ronde. Flipkens versloeg in de eerste ronde de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 73) in drie sets. Na 2 uur en 37 minuten bedroeg de eindstand 7-5, 3-6 en 7-5 in het voordeel van de 33-jarige Kempense. In de tweede ronde neemt Flipkens het op tegen Danielle Collins (WTA 25). De 25-jarige Amerikaanse was als 25ste reekshoofd in de eerste ronde vrij.

Eerder stootten ook Alison Van Uytvanck en Ysaline Bonaventure door naar de volgende ronde. Daar treffen ze respectievelijk de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 23) en de Kroatische Donna Vekic (WTA 26). 

AFP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Vervoort

    Homogene prestatie van de dames, proficiat aan allen.

  • jacques hillaert

    Proficiat , move on, Elise

  • Paul Van den Bruel

    Goed meisje, doe zo verder. Ik ben fan van jou.