Elise Mertens laat winst nog door de vingers glippen tegen Sabalenka op B-Masters

Photo News
Elise Mertens (WTA-18) heeft zich na een spannend duel met haar dubbelpartner Aryna Sabalenka (WTA-14) niet kunnen plaatsen voor de halve finales op de B-Masters in Zhuhai, China. In de beslissende derde set stond ze 3-4 voor, maar ze verloor toch nog. In een spannende wedstrijd werd het: 6-4, 3-6 en 7-5. 

Beide speelsters begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en in de eerste set ging het dan ook goed over en weer. Mertens en Sabalenka gaven mekaar niets toe en behielden keurig hun eigen opslag. Tot in het tiende en beslissende game Sabalenka door de opslag van Mertens ging: 6-4 voor de Wit-Russische en Mertens een set in het krijt. 

Gretige Mertens in set 2

Maar Mertens reageerde in de tweede set meteen door bij een 1-1-stand door de service van Sabalenka te gaan. Ze gaf die voorsprong niet meer uit handen en ging bij 3-5 zelfs nog eens door de opslag van haar tegenstandster: 3-6. 

Derde set is nagelbijter

Een derde en beslissende set moest dus uitmaken wie mocht doorstoten naar de halve finales. En daarin bleek nogmaals dat beide speelsters aan elkaar gewaagd zijn. Sabalenka ging door de opslag van Mertens aan het begin van de set, maar Mertens reageerde meteen door ook een opslagspel van Sabalenka af te pakken. Sabalenka kon bij 5-4 al de match uitserveren, maar liet dat na. Bij 6-5 kreeg ze een nieuwe kans en die liet ze niet liggen. 7-5 en Mertens uitgeschakeld. Sabalenka mag naar de halve finales. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guy roelandt

    Sabalenka is fysiek sterker!