Elise Mertens heeft ticket voor tweede ronde op zak in China - Darcis zet Chinese wildcard opzij

Archieffoto
photo_news Archieffoto
Elise Mertens (WTA 38) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Chinese Wuhan. In Shenzhen was Steve Darcis (ATP 76) te sterk voor de Chinese wildcard en thuisspeler Ze Zhang (ATP 224).

De 21-jarige Limburgse ging in drie sets voorbij de 19-jarige Japanse Naomi Osaka (WTA 61). Het werd 6-4, 1-6 en 6-4 na 1 uur en 54 minuten. Door de hitte werd de match na de tweede set een tijdje stilgelegd. Het was het eerste onderlinge duel tussen Mertens en Osaka.

In de zestiende finales staat Mertens tegenover de Russin Elena Vesnina (WTA 21). Die klopte de Chinese wildcard Ying-Ying Duan (WTA 96) met 6-3 en 6-4. Elise Mertens is de enige Belgische deelneemster aan het Dongfeng Motor Wuhan Open.

Onderuit in dubbelspel
Aan de zijde van de Nederlandse Demi Schuurs verloor Mertens wel in de openingsronde van het dubbelspel. De Poolse Alicja Rosolska en de Amerikaanse Abigail Spears waren te sterk. Het werd 5-7, 6-3 en 10/8 na 1 uur en 35 minuten tennis.

photo_news

Ook Darcis wint

Steve Darcis (ATP 76) heeft zich gekwalificeerd voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Chinese Shenzhen (hard/666.960 dollar). Hij klopte thuisspeler Ze Zhang (ATP 224) met 7-5 en 7-6 (7/3) na 1 uur en 52 minuten. 

Het was het eerste onderlinge duel tussen de 33-jarige Darcis en de 27-jarige Zhang, die een wildcard kreeg. 'Shark' staat in de achtste finales tegenover de Duitser Alexander Zverev (ATP 4). Die was als eerste reekshoofd vrij in de openingsronde.

Darcis en de pas 20-jarige Zverev speelden al een keer tegen elkaar. Begin februari klopte Darcis de Duitser voor eigen publiek in Frankfurt in de Davis Cup na vier sets. De Luikenaar zorgde daarmee voor het beslissende derde punt en plaats in de kwartfinales. 

David Goffin (ATP 12) is het tweede reekshoofd in Shenzhen. Hij is net als Zverev bye in de eerste ronde. Om door te stoten naar de kwartfinales, moet Belgiës nummer 1 voorbij de Rus Evgeny Donskoy (ATP 88) of de Australische wildcard Akira Santillan (ATP 163). 

Archiefbeeld.
belga Archiefbeeld.

De Greef strandt in eerste ronde in Rome

Arthur De Greef (ATP 148) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van het Challengertoernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/43.000 euro). 

De 25-jarige Brusselaar verloor in twee sets van het Portugese zesde reekshoofd Pedro Sousa (ATP 102). Het werd 6-1, 6-4 na ruim een uur tennis. De Greef was de enige Belg op de tabel van het enkel. In het dubbel verdedigen Sander Gille en Joran Vliegen de Belgische eer. 

De Greef, hier op een archiefbeeld.
belga De Greef, hier op een archiefbeeld.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.