Elise Mertens arriveert daags na US Open-triomf op Schiphol: “Een grandslam winnen doe je niet elke dag”

Mertenss
rv Mertenss
Elise Mertens won gisteren de finale van het vrouwendubbelspel op de US Open en boekte zo haar eerste grandslamzege. Vandaag landde de Hamontse op Schiphol. “Zo’n grandslam winnen, is iets heel speciaals. Dat doe je niet elke dag", klonk het in Nederland.

“De dubbelfinale tegen Victoria Azarenka en Ashleigh Barty kon twee kanten uit, maar wij trokken finaal aan het langste eind. Of dit de mooiste overwinning uit mijn carrière is? Moeilijk te zeggen, want het dubbelspel is iets anders dan het enkelspel.”

“Uiteindelijk heb ik ook een heel goed enkeltoernooi gespeeld (ze schopte het tot de kwartfinales in New York, red.). Ik verloor tegen Bianca Andreescu, de latere winnares. En waar mijn trofee is? Die wordt nog opgestuurd”, lachte Mertens.

rv2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Dedrye

    Mooi Elise ! Nu nog enkel lukt wel !

  • hugo wouters

    Laat ons daar maar fier over zijn. Zij zet België alweer op de kaart over heel de wereld. Net zoals Kim en Justine dat jaren deden.