Einde van Darcis’ sprookje: ‘Shark’ sneuvelt in halve finale in Pune tegen Kroatisch opslagkanon Karlovic

Steve Darcis.
Photo News Steve Darcis.
Steve Darcis heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi in het Indiase Pune (hard/527.880 dollar). Darcis verloor in de halve finales van de Kroaat Ivo Karlovic (ATP 100) in drie sets: 7-6 (7/3), 4-6 en 6-3. De partij duurde 1 uur en 56 minuten. In de finale wacht voor de Kroaat de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP 6), het eerste reekshoofd.

“Karlovic is een steengoede tennisser, hij is nog sterker dan sommigen denken”, verklaarde Darcis. “In de tweede set kon ik hem met wat geluk vloeren, maar in de derde set ging ik in de fout. Dat mocht niet gebeuren, al was het niet eenvoudig om te spelen tegen hem.”

De 34-jarige Luikenaar vierde in Pune zijn rentree nadat hij ruim een jaar out was door een aanslepende elleboogblessure. Met een plek in de halve finales kan Darcis tevreden terugblikken op zijn comeback. “Nu heb ik wel overal wat last”, knipoogde de routinier. “Maar ik ben tevreden na mijn wedstrijden hier. Toen het moeilijk ging stond ik er, en ik verteerde de opeenvolging van partijen goed. Ik besef dat ik niet mijn allerbeste tennis op de mat heb gebracht, al ging het wel in stijgende lijn. De weg is nog lang, maar ik schuif op in de goede richting.”

Met zijn stek in de halve finales zorgde hij voor een primeur op de ATP Tour. Darcis was de eerste speler die in het circuit, in 1990 opgericht, de halve finales van een toernooi bereikte zonder dat hij een ranking had. Omdat ‘Shark’ door zijn blessure een jaar geen officiële wedstrijd speelde, werd zijn naam immers uit de ATP-ranking geschrapt.

Darcis ging in een ver verleden al met twee ATP-titels aan de haal. In 2007 was hij de beste in Amersfoort, het jaar nadien won hij in Memphis. In 2008 behaalde hij in Amersfoort zijn enige andere finaleplaats, maar toen kon de Belg de eindstrijd niet winnen. 

Steve Darcis.
Photo News Steve Darcis.
Steve Darcis.
Photo News Steve Darcis.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pieter Gettemans

    Toch fantastische prestatie , proficiat .