Een record in het tennis: Federer en Nadal verzorgen de show voor liefst 52.000 fans

EPA
Exact 51.954 toeschouwers hebben in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad de benefietwedstrijd tussen Roger Federer en Rafael Nadal bijgewoond en daarmee werd het de drukst bezochte tenniswedstrijd aller tijden. Federer haalde het daarin in drie sets: 6-4, 3-6 en 6-3.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het vorige record werd gevestigd in november vorig jaar in Mexico. Toen kwamen 42.517 mensen samen in Mexico-Stad om de Zwitser de Duitser Alexander Zverev te zien verslaan. Zijn passage op de "Plaza de Toros" in Mexico vond plaats tijdens een lucratief toernooi voor spelers in Latijns-Amerika met wedstrijden in Chili, Argentinië en Ecuador. Op drie staat het duel tussen Kim Clijsters en Serena Williams. Zij lokten op 8 juli 2010 35.681 tennisfans naar het Koning Boudewijnstadion.

Voor deze ontmoeting in het stadion van Kaapstad zullen de opbrengsten gaan naar de stichting die Federer zestien jaar geleden op poten heeft gezet. Die organisatie zet zich in voor onderwijs voor kinderen uit zes Afrikaanse landen: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Malawi, Zambia en Zimbabwe. Zij zien nu 3,2 miljoen euro op de rekening verschijnen. Het is de zesde "Match in Africa" ten voordele van de stichting, maar het is de eerste keer dat deze in Afrika georganiseerd wordt. De vorige edities werden georganiseerd in Europa of de Verenigde Staten.

EPA
EPA
EPA
REUTERS
EPA
AFP
AFP
AFP
EPA4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sharon Vandewaetere

  Super!!!!!

 • Godfrey Vaes

  Echte vrienden zijn dat! De 2 beste ooit !

 • Charlotte De Kesel

  Fantastisch dat beide spelers zich inzetten voor een goed doel!

 • Robin Schouppe

  Echte profs !!!!!