Duitse Lisicki slaat maar liefst 27 (!) aces, meteen ook een record

De Duitse Sabine Lisicki (WTA 19) heeft zich op het WTA-toernooi in Birmingham (gras/731.000 dollar) in de geschiedenisboeken getennist. In haar tweederondepartij tegen de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 31) was ze immers goed voor maar liefst 27 aces, en dat is een nieuw record in het vrouwentennis. Dat heeft de WTA woensdagavond laten weten.

De 25-jarige Duitse, het achtste reekshoofd op het Engelse gras, won de partij in twee sets (6-1, 7-6 (7/4)) en mag in de derde ronde de baan op tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 59). Tegen Bencic sloeg ze zestien aces in de eerste set en elf in de tweede. "Het is altijd leuk om een nieuw record in handen te hebben", meldde ze. "Een sterke opslag is een wapen op gras en dat is een ondergrond waar ik heel graag op speel".

Ook record snelste opslag
Met haar 27 aces doet ze twee stuks beter dan de Amerikaanse Alexandra Stevenson, die twee jaar geleden aan 25 aces in één partij kwam. Lisicki heeft met een opslag van meer dan 210 km per uur overigens ook het record van de snelste service bij de vrouwen op haar naam staan.

GETTY
REUTERS
GETTY
GETTY