Drie op drie: Van Uytvanck verrast eerste reekshoofd na bloedstollende finale in Boedapest

AFP
Drie zeges in evenveel WTA-finales voor Alison Van Uytvanck. De Vlaams-Brabantse pakte in de eindstrijd in Boedapest de scalp van Dominika Cibulkova, het eerste reekshoofd. Setstanden waren 6-3, 3-6 en 7-5. Straffe kost.

Van Uytvanck heeft zo haar revanche beet voor de verloren titanenstrijd van 2014. Toen bleek Cibulkova dat tikkeltje koelbloediger in de tweede ronde van Wimbledon, waarin de derde en laatste set op 8-6 eindigde. In een zenuwslopend schouwspel in Hongarije vierde Van Uytvanck vandaag uiteindelijk na 2 uur en 11 minuten. 

Onze 23-jarige landgenote maakt morgen een flinke sprong op de WTA-ranking en stijgt van plek 80 naar 51. Haar triomf betekent ook haar derde opeenvolgende zege in een WTA-finale. Eerder schreef ze de tornooien van Taiwan (2013) en Quebec (2015) op haar naam. De teller van Cibulkova, huidig nummer 33 op de ranking, blijft steken op acht stuks. 

AFP
AFP
AFP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manse Williby

  Proficiat, ik zie je veel verder komen dan Mertens, die is pas overroepen.

 • Pier Aspe

  Alé ..onze ééndagsvlieg is weer wakker...voor hoelang nu ?

 • Henri Troyat

  Proficiat meid!

 • SAM Bedfort

  super!