Dolgelukkige Wawrinka: "Speelde wedstrijd van mijn leven"

EPA
Stan Wawrinka (ATP 9) veroverde op Roland Garros zijn tweede grandslamzege, na het Australian Open 2014. In de finale versloeg de 30-jarige Zwitser de Serviër Novak Djokovic (ATP 1) in vier sets met 4-6, 6-4, 6-3 en 6-4. "Ik speelde de wedstrijd van mijn leven", zei Wawrinka na afloop.

"Novak is mijn grootste uitdaging, hij is een fantastische kampioen", vervolgde de 30-jarige Zwitser, die Djokovic dit seizoen pas zijn derde nederlaag toediende (tegenover 41 zeges). "Ik heb veel respect voor Novak en zijn team. Hij speelde vandaag op een hoog niveau."

Trofee voor coach
"Ik wil ook mijn team bedanken voor al het harde werk. Mijn coach Magnus Norman verloor hier in 2000 de finale tegen Gustavo Kuerten (die de trofee overhandigde, nvdr.). Deze prijs is dan ook voor hem. Dit was buitengewoon. Voor mij is het ongelooflijk een tweede grandslamtitel te veroveren. Het was een onvoorstelbare match in een fantastische sfeer", besloot Wawrinka, die morgen op de ATP-ranking opklimt van de negende naar de vierde plaats.

GETTY
GETTY
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
GETTY