Dewulf, Martens en Rochus: "Dé kans van de eeuw"

photo_news
Filip Dewulf en Olivier Rochus: zij hielden in twee verschillende generaties het Belgische Davis Cupteam recht. Ex-kapitein Steven Martens schuift mee aan in een brasserie in Groot-Bijgaarden, voor een pittig gesprek over de historische finale van België met kopman David Goffin tegen Groot-Brittannië met topper Andy Murray. "In de breedte is België sterker."

Het weerzien tussen Dewulf, Rochus en Martens is hartelijk. Met hun gezamenlijk Davis Cupverleden kijken ze extra uit naar de finale. Dewulf speelde in 1999 zelf nog een toen als uniek ervaren halve finale tegen Frankrijk, dit weekend brengt hij als journalist voor deze krant verslag uit. Rochus stopte eind 2014 als prof. Miljaar, mocht hij geweten hebben dat België de Davis Cupfinale zou halen, had hij zijn afscheid uitgesteld. Rochus engageert zich nu als tennisanalist voor Sudpresse. En het tennishart van Martens klopte op het veld als ex-Fed Cup- en Davis Cupkapitein. Als ex-technisch directeur van de Britse tennisbond kan hij bovendien uit eigen ervaring meespreken over Murray.

Wat ze denken over de kansen van de Belgen, hoe Murray moet afgestopt worden en hun herinneringen aan de Davis Cup lees je hier op HLN Sport Plus.

De Belgen en de Britten bij de Davis Cup-trofee
getty De Belgen en de Britten bij de Davis Cup-trofee