Del Potro na drie jaar opnieuw beschikbaar voor Davis Cup

EPA
De Argentijnse tennisser Juan Martín Del Potro heeft na drie jaar zijn rentree aangekondigd in de Davis Cup. Dat heeft hij bevestigd aan ESPN. De winnaar van de US Open 2009 maakt deel uit van de Argentijnse selectie die in de eerste ronde van de Davis Cup Brazilië treft, maar spelen doet hij nog niet.

"Ik maak mijn rentree in de Davis Cup", vertelde de 26-jarige Argentijn, die op 21 januari opnieuw aan zijn pols geopereered. 'DelPo' miste door de polsblessure een groot deel van het voorbije seizoen, maar leek opnieuw fit voor 2015. Zo nam hij begin deze maand deel aan het toernooi van Sydney. Maar omdat de pijn weer de kop opstak, moest Del Potro forfait geven voor de Australian Open.

Van 2012 geleden
Del Potro, teruggezakt naar de 340ste plaats op de ATP-ranking, maakt nu na een afwezigheid van drie jaar deel uit van de Argentijnse selectie, die het van 6 tot 8 maart in Tecnópolis tegen Brazilië opneemt. "Ik kan waarschijnlijk nog niet in actie komen tegen Brazilië, maar ik zit wel bij de groep", verklaarde de bronzen medaillewinnaar van de Olympische Spelen van 2012 in Londen. "Kapitein Daniel Orsanic weet dat hij op mij kan rekenen", klonk het bij Del Potro, die sinds de halve finale in de Davis Cup van 2012 niet meer in actie kwam voor zijn land.

EPA
AFP
PHOTO_NEWS