Debutante Maryna Zanevska struikelt over eerste horde op Wimbledon

belga
Na Elise Mertens is er met Maryna Zanevska (WTA 119) een tweede Belgische debutante op Wimbledon uitgeschakeld in de eerste ronde. Onze 23-jarige landgenote met Oekraïnse roots moest na twee sets haar meerdere erkennen in de Britse Heather Watson (WTA 105). Het werd 6-1 en 7-6 (7-5).

Het was het eerste onderlinge duel tussen de tennissters. Zanevska redde bij 5-4 drie matchballen en brak Watson vervolgens om zo tot 5-5 terug te komen. In de tiebreak trok de Belgische toch aan het kortste eind (5-7).

Maryna Zanevska, 23, stond voor het eerst op de hoofdtabel van Wimbledon. Op de drie andere grandslams kwam ze eerder al in actie, al haalde Zanevska nog nooit de tweede ronde. Heather Watson, 25, neemt het voor een plaats in de zestiende finales op tegen de Kazachse Yulia Putintseva (WTA 43) of de Letse Anastasija Sevastova (WTA 19).

Eerder op de dag verloor Elise Mertens (WTA 54) met 7-6 (9/7) en 6-4 van de Amerikaanse Venus Williams (WTA 11). Kirsten Flipkens (WTA 88), Yanina Wickmayer (WTA 96) en qualifier Alison Van Uytvanck (WTA 98) moeten hun partij van de eerste ronde nog spelen.

reuters
afp
afp
getty
getty