De Loore eervol onderuit tegen Isner in Davis Cup, 1-0 voor VS

AP
In de kwartfinales van de Davis Cup staan de Verenigde Staten na de eerste wedstrijd op voorsprong tegen België. De 32-jarige John Isner (ATP 9) was in Nashville (indoor hardcourt) vrijdag de betere van de 24-jarige Joris De Loore (ATP 319). De Amerikaan had het wel moeilijker dan verwacht tegen onze landgenoot. Na 3 uur en 15 minuten was de eindstand 6-3, 6-7 (4/7), 7-6 (10/8) en 6-4.

België moet het in de kwartfinales van de internationale landenbeker doen zonder speerpunt David Goffin (ATP 10). Ook Steve Darcis (ATP 143) en Julien Cagnina (ATP 243) ontbreken met blessures, terwijl Arthur De Greef (ATP 260) en Kimmer Coppejans (ATP 277) na hun afzegging tegen Hongarije nog niet op gratie konden rekenen van kapitein Johan Van Herck. Die selecteerde een experimenteel viertal, met naast De Loore ook Ruben Bemelmans (ATP 110) en het Limburgse dubbelduo Sander Gille (ATP dubbel 84) en Joran Vliegen (ATP dubbel 98).

Later op vrijdag (lokale tijd) treft Ruben Bemelmans (ATP 110) in de tweede partij Sam Querrey (ATP 14). Zaterdag nemen Gille en Vliegen het in het dubbelspel normaal gezien op tegen Jack Sock (ATP 16) en Ryan Harrison (ATP 54). 

Joris De Loore (links) en John Isner (rechts)
EPA Joris De Loore (links) en John Isner (rechts)

"Misschien wel beste wedstrijd in carrière"

"Ik denk dat ik fier kan zijn op mijn niveau. Ik denk dat ik getoond heb dat ik op de goede weg ben. Nu moet ik leren van dit elke match te tonen. Als ik zo kan spelen, zal ik in de toekomst nog veel wedstrijden winnen", vertelde De Loore na de wedstrijd.

"Ik heb alles gegeven, spijtig genoeg draaide de derde set in zijn voordeel uit. Daarmee toonde hij ook aan waarom hij negende staat op de wereldranglijst en vorige week won in Miami. Op de belangrijke momenten staat hij er. Ik weet niet of dit de beste wedstrijd in mijn carrière was, misschien wel. Dit was vooral het resultaat van weken en maanden werk. Dit geeft zeker veel vertrouwen. De voorbije weken was ik al goed aan het spelen. Alles komt stilaan op de juiste plaats."

Isner maakte zoals wel vaker het verschil met zijn verschroeiende opslagen. "Het is niet makkelijk, je weet echt niet waar hij de bal zal leggen bij de opslag. Je voelt je zoals een doelman bij een strafschop. Elke keer heb je wat geluk nodig", besloot De Loore. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.