De ‘Kimback’ is vervroegd: Clijsters maakt volgende week in Dubai al haar rentree

Clijsters fungeerde deze week als sparringpartner in de Fed Cup-ploeg die het van Kazachstan haalde.
Photo News Clijsters fungeerde deze week als sparringpartner in de Fed Cup-ploeg die het van Kazachstan haalde.
Die comeback is nu echt wel nakend. Kim Clijsters speelt volgende week maandag haar eerste wedstrijd sinds 29 augustus 2012 op het WTA-tornooi van Dubai. De 36-jarige Breese voelt zich klaar om de strijd aan te gaan met de wereldtop op de Dubai Duty Free Tennis Championships.

Voor Kim Clijsters was de afgelopen week in het midden van de Fed Cup-ploeg in Kortrijk een echte test. Niet alleen kon ze het dagelijkse tennisritme opdrijven maar ze kon ook trainen met de Belgische toppers en tegelijk opnieuw proeven van de competitiesfeer. Terwijl in het begin van de week het spelen van punten nog wat moeizaam verliep – die knieblessure opgelopen begin november zorgde toch voor een extra belasting op de beweeglijkheid – werd er de laatste dagen flink wat progressie geboekt. In zoverre dat alle leden van het team – coach Fred Hemmes, ostheopaat Sam Verslegers en Clijsters zelf – het licht op groen zetten om haar terugkeer te vervroegen. 

LEES OOK IN HLN PLUS. Clijsters over haar comeback: “Nog niemand heeft me zot verklaard. Misschien wel achter mijn rug”

Clijsters supporterend in de Lange Munte in Kortrijk.
Photo News Clijsters supporterend in de Lange Munte in Kortrijk.

Origineel was haar comeback voor het WTA-tornooi van Monterrey (2 maart) voorzien maar nu neemt de viervoudige grandslamwinnares woensdag al het vliegtuig richting Midden-Oosten, waar ze normaliter maandag debuteert op het Premier-tornooi waar een prijzenpot van 2,5 miljoen euro verdeeld wordt. Clijsters gaat er dankzij een wildcard aan de slag.

Clijsters kiest met haar trip naar de Verenigde Arabische Emiraten niet voor de gemakkelijkste weg. Het tornooi is supersterk bezet met maar liefst twaalf speelsters uit de top 20. De kans dat ze reeds in haar eerste partij op een tegenstander van zwaar kaliber zal stuiten is dus redelijk groot. Simona Halep, Bianca Andreescu, Karolina Pliskova en Belinda Bencic zijn de topreekshoofden. Maar even goed kan Clijsters op Elise Mertens botsen.

Maar laat er geen twijfel over bestaan dat Clijsters aan haar eerste tornooi sinds de U.S.Open meer dan zeven jaar geleden begint met veel goesting en ernstige betrachtingen. Zelfs al mocht haar entree niet direct succesvol verlopen gaat ze nog enkele dagen in Dubai blijven om in de buitenlucht en met goede sparringpartners te kunnen werken. Daarna volgen nog sowieso de tornooien van Monterrey, Indian Wells en Charleston. De bedoeling is dat het ex-nummer een van de wereld tegen de zomer op volle kracht zou moeten zijn. Tenzij Kim Clijsters ons allemaal nog één keer flink verrast natuurlijk.

Photo News17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gino busschots

  Eerst en vooral een dikke proficiat voor Kim dat ze terug competitie gaat spelen. Nu vraag ik me wel af waarom Peter van Mol naar eigen zeggen zo goed weet wat haar drijfveer is. Ik denk eerder dat dit een soort jaloezie van mijnheer is! Ik kijk alvast uit naar haar eerste overwinning, al is het maar om die jaloezie van hem te voeden. Go Kim!!!

 • Catherine MISTIAEN

  Ik wens Kim veel succes! Maar ze heeft het zichzelf wel érg moeilijk gemaakt. Gezichtsverlies is het laatste wat ze nu mag tegenkomen.

 • Lode Oeyen

  Veel succes Kim! Peter Vanmol , speler Field Mol ( niet gelijk aan Peter Van Mol die één van onderstaande reacties schreef)

 • frank lukas

  allemaal opgeklopte show: we kennen het verhaal al: 2007 eerste afscheid; 2009 eerste comeback; 2012 tweede afscheid; 2020 tweede comeback... enzovoort, enzovoort; veel tranen, veel emoties, dat maakt de kleine burger blij....

 • Elle Devee

  So what als ze het volgens sommigen enkel voor het geld doet al dank ik persoonlijk niet dat geld haar drijfveer is. Maar zelfs al zou dat zo zijn is het haar goed recht. Niemand houdt jullie tegen om hetzelfde te doen. O ja, niet het nodige talent zeker?