De ‘Kimback’ is uitgesteld: Clijsters loopt tijdens padel knieblessure op en mist Australian Open

Photo News
De comeback van Kim Clijsters (36) is nog niet voor morgen. Ze heeft tijdens een partijtje padel een scheurtje in de mediale band van de knie opgelopen en zal zes tot acht weken in de lappenmand liggen.

Op 12 september kondigde onze landgenote bijzonder verrassend haar rentree in het tennis aan. Verwacht werd dat die voor januari 2020 zou zijn, op de Australische tour. Maar vandaag laat Clijsters weten dat ze kampt met knieproblemen en januari te vroeg komt. Opmerkelijk: die blessure liep ze op tijdens een wedstrijdje padel, een combinatie van tennis en squash. 

Clijsters tijdens het padel.
rv Clijsters tijdens het padel.

Sowieso geen Australian Open dus. Daar kon ze dankzij een wildcard aan deelnemen. “Ik laat momenteel de blessure aan mijn knie behandelen en moet revalideren”, schrijft Clijsters op Twitter. Volgens onze informatie kost haar dat tot acht weken. “Een tegenslag, maar ik blijf vastberaden om terug te keren naar de sport waarvan ik hou. Ik stel alle steunbetuigingen erg hard op prijs.”

Kim Clijsters op 25 oktober in Hasselt, in de tribune van de basketbalmatch tussen Limburg United en Oostende.
BELGA Kim Clijsters op 25 oktober in Hasselt, in de tribune van de basketbalmatch tussen Limburg United en Oostende.

Bij de aankondiging van haar terugkeer, legde Clijsters er de nadruk op dat haar planning “erg flexibel” is en dat dit een van de redenen was waarom ze effectief de ‘Kimback’ maakte. “Het feit dat ik geen verplicht aantal of bepaalde toernooien moet spelen, heeft mijn beslissing makkelijker gemaakt”, zei ze toen. Als gewezen nummer één van de wereld, komt ze in aanmerking voor een ongelimiteerd aantal wildcards voor WTA-toernooien. Om terug op de ranking te komen, moet ze drie toernooien spelen of minimum 10 rankingpunten verdienen. Clijsters won 41 WTA-titels en stond 20 weken lang op de nummer één tijdens haar twee vorige periodes in het tennis. In 2009 maakte ze na twee jaar een eerste comeback en die bleek een schot in de roos. Ze won nog drie van haar vier grandslamtitels. Eind 2012 zegde ze het circuit opnieuw vaarwel.

Herbekijk hieronder de comeback-video van Kim Clijsters:

De Limburgse hoopte in januari haar terugkeer te kunnen vieren tijdens de toernooien in Australië. Sinds begin dit jaar was ze opnieuw aan het trainen. Nadat ze bepaalde fysieke doelstellingen bereikte, met onder meer een geslaagde test in mei op het gras van Wimbledon, besloot ze nog een laatste hoofdstuk aan haar carrière te breien.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Serene en Venus hebben de uitdaging al eens aangegaan, michel De Blay. In hun beste tijden. Tegen Braasch, 203de van de wereld en tien jaar proftennisser zonder titel. Serene speelde een set en droop af met een verlies van 6-1 waarna Venus de tweede set afwerkte en verloor met 6-2.

 • hugo wouters

  Ik vraag mij af waarom sommigen zo negatief uit de hoek komen. Er zijn erbij die over het geldgewin of de drang van Kim om nog wat geld te verdienen als argument gebruiken. Wel die hebben nooit gesport op enig niveau. Kim staat nog dagelijks op het tennisterrein in haar eigen club en dan kriebelt het natuurlijk om als toptennister die zij toch was het nog eens te proberen. Veel succes Kim en negeer die zuurpruimen.

 • michel De Blay

  @ Gino Denil. Maar toch zou het eens een toffe test kunnen zijn. Ik zou zeker kijken.

 • Mario Lopez

  Stop ermee! Een 2de Williams wordt je nooit!! Ga maar met pensioen!

 • Johan Vervaeck

  Je moet wel een groot gebrek hebben aan iets, om je lichaam op die leeftijd dit nog te willen aandoen.