Davis Cup: Darcis opent duel met Colombia tegen Giraldo, Goffin kijkt Galan in de ogen

Photo News
Steve Darcis (ATP 158) opent voor België tegen Colombia de eerste editie van de hervormde Davis Cup met een wedstrijd tegen Santiago Giraldo (ATP 277). Speerpunt David Goffin (ATP 11) treft nadien in groep D Daniel Elahi Galan (ATP 194), de Colombiaanse nummer 1.

Dubbelduo Joran Vliegen (ATP 39 dubbel) en Sander Gillé (ATP 47 dubbel) kijkt tot slot Juan Sebastian Cabal en Robert Farah, de nummers één van de wereld, in de ogen. Kimmer Coppejans (ATP 161) komt bij de Belgen niet in actie.

Woensdag nemen de Belgen van kapitein Johan Van Herck het op tegen Australië, dat Alex de Minaur (ATP 18), Nick Kyrgios (ATP 30), John Millman (ATP 48), Jordan Thompson (ATP 63) en dubbelspecialist John Peers (ATP 26 dubbel) in stelling brengt. De winnaars van elk van de zes groepen (van telkens drie landen) gaan samen met de twee beste tweedes door naar de knock-outfase met acht landen. Elke ontmoeting bestaat uit twee enkelwedstrijden en een dubbelpartij.

De Belgen kwalificeerden zich voor de finaleweek van de hervormde Davis Cup in Madrid door begin februari (met Coppejans, Arthur De Greef, Vliegen en Gillé) met 1-3 te winnen in Brazilië.

Gille, Coppejans , kapitein Johan Van Herck en David Goffin.
Photo News Gille, Coppejans , kapitein Johan Van Herck en David Goffin.
David Goffin en Steve Darcis.
Photo News David Goffin en Steve Darcis.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.