David Goffin neemt vlot eerste horde in Halle, Luikenaar ook succesvol in dubbelspel

David Goffin.
ANP David Goffin.
David Goffin (ATP 33) heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Duitse Halle (gras/2.081.830 euro). De 28-jarige Luikenaar haalde het in twee korte sets van de 29-jarige Argentijn Guido Pella (ATP 24), het achtste reekshoofd. Na 50 minuten stond de 6-1, 6-1 eindstand op het bord.

Goffin had ook de twee vorige ontmoetingen met Pella gewonnen, in 2017 op de US Open en in 2016 in Indian Wells (allebei op hardcourt). In de achtste finales treft Belgiës nummer één de Moldaviër Radu Albot (ATP 41). Die versloeg de Australiër Matthew Ebden (ATP 80) met 5-7, 6-1, 6-4. Ook tegen de 29-jarige Albot leidt Goffin in de onderlinge duels. Hij versloeg de Moldaviër in 2017 in Gstaad (op gravel) en Sofia (op hardcourt).

Goffin plaatste zich ook voor de tweede ronde van het dubbelspel in Halle. Aan de zijde van zijn Franse partner Pierre-Hugues Herbert won hij met 6-1, 6-3 van (opnieuw) Pella en de Portugees Joao Sousa. In de kwartfinales treffen Goffin en Herbert nu de Pool Lukasz Kubot en de Braziliaan Marcelo Melo, het eerste reekshoofd, of de Nederlanders Wesley Koolhof en Matwe Middelkoop.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.