David Goffin knokt zich naar halve finales in Rosmalen

BELGA
Tweede reekshoofd David Goffin (ATP 15) heeft zich vanavond met de nodige moeite geplaatst voor de halve finales op het ATP-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (537.050 euro).

In de kwartfinales knokte Goffin zich in drie sets voorbij de Oekraïense kwalificatiespeler Ilya Marchenko (ATP 119) die in de vorige rondes onder meer Youzhny en Sousa naar huis mepte: 4-6, 7-6 (7/3) en 6-2 na 2 uur en 17 minuten. In de derde set (bij een 2-1 voorsprong voor onze landgenoot) lag de wedstrijd ook een tijdlang stil omdat het begon te regenen in Rosmalen. Na de regenpauze stoomde Goffin door naar winst en gaf hij zijn tegenstander nog maar één spelletje.

In de halve finales neemt de Luikenaar het morgen op tegen de Luxemburger Gilles Muller (ATP 53). Goffin speelde één keer eerder tegen Muller en verloor dat duel. In februari van dit jaar moest hij in de eerste ronde van het hardcourttoernooi in Rotterdam met 7-6 (7/5), 6-7 (6/8) en 6-3 de duimen leggen. De 24-jarige Luikenaar kan zich voor de vierde keer voor een ATP-finale plaatsen. In 2014 won hij in Kitzbuhel en Metz en was hij runner-up in Bazel.

In de andere halve finale in Rosmalen staat thuisspeler Robin Haase (ATP-83) tegenover de Fransman Nicolas Mahut (ATP-97).

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA