David Goffin in kwartfinale na zege tegen Oostenrijker Melzer

ANP
Onze landgenoot David Goffin (ATP 15) heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in het Nederlandse Rosmalen (gras/537.050 euro). Het tweede reekshoofd was in twee sets met 7-6 (7/2) en 6-2 te sterk voor de Oostenrijker Jürgen Melzer (ATP 109). De wedstrijd duurde 1 uur en 22 minuten.

Goffin en Melzer stonden voor de vijfde keer tegenover elkaar. Het is pas de tweede keer dat de Luikenaar aan het langste eind trekt.

Marchenko wacht
Bij de laatste acht kijkt Goffin Illya Marchenko (ATP 119) in de ogen. De Oekraïense kwalificatiespeler versloeg het Portugese achtste reekshoofd Joao Sousa (ATP 44) in twee sets met 6-3 en 7-6 (7/2). In september van vorig jaar nam Goffin het in de play-offs van de Wereldgroep in de Davis Cup op tegen Marchenko, hun enige onderlinge confrontatie tot nu toe. De Luikenaar won toen met 7-6 (7/1), 6-3 en 6-1.

Ruben Bemelmans (ATP 98) wist zich in Rosmalen niet te plaatsen voor de hoofdtabel. De Limburger werd uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde.

ANP
ANP
ANP
ANP
ANP