David Goffin geeft op in tweede ronde met rugblessure

BELGA
David Goffin (ATP 20) sukkelt met een rugblessure en moest daardoor donderdag al snel opgeven tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 48) in de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Franse Marseille (hard/565.735 euro). Dat maakte Davis Cup-kapitein Johan Van Herck vandaag bekend.

In zijn wedstrijd van de tweede ronde tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 48) gaf Goffin, het zesde reekshoofd, op bij een 5-1 achterstand in de eerste set. Er waren toen amper 20 minuten gespeeld. Het is voorlopig onduidelijk waarom Goffin de strijd heeft gestaakt. Het was het vijfde onderlinge duel tussen de 24-jarige Goffin en de 21-jarige Thiem. De Luikenaar won de vier vorige duels.  Dominic Thiem speelt om een plaats bij de laatste vier tegen de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP 16), het vierde reekshoofd.

Lichte rugblessure
"Goffin had er woensdag in zijn wedstrijd tegen Janowicz al last van, maar donderdag werd het alleen maar erger. Hij wordt zo snel mogelijk onderzocht om te kijken wat er aan de hand is. We wachten nog op meer nieuws", aldus Van Herck, die donderdag zijn selectie voor het Davis Cup-duel tegen Zwitserland (6 tot 8 maart in Luik) bekendmaakte. Naast Goffin werden ook Steve Darcis (ATP 115), Ruben Bemelmans (ATP 144) en Niels Desein (ATP 155) geselecteerd.

Volgens de Franstalige Tennisfederatie AFT gaat het om een lichte blessure. Goffin sukkelt volgens hen met een zwevende rib. "Volgens de dokters in Marseille is drie à vier dagen rust voldoende. In dat geval zou hij zonder problemen kunnen spelen in Dubai", vertelde zijn fysiekcoach Patrick Meur. "Maar we nemen het zekere voor het onzekere en hebben de eerste trein richting België genomen, waar we vrijdag nieuwe testen zullen laten uitvoeren."