David Goffin gaat te rade bij coach van Serena Williams

AFP
David Goffin (ATP 13), die het in de derde ronde van Roland Garros opneemt tegen gravelspecialist Nicolas Almagro (ATP 49), sluipt steeds dichter bij een plek in de top tien op de ATP-ranking. Om die laatste stappen richting absolute wereldtop te zetten is de 25-jarige Luikenaar een samenwerking aangegaan met de Zweedse coach Thomas Johansson en de Franse tennisacademie van Patrick Mouratoglou.

"David Goffin is na het toernooi in Miami (21 maart-3 april) voor het eerst bij ons komen aankloppen om zich voor te bereiden op het graveltoernooi van Monte Carlo (medio april)", bevestigde Mouratoglou in Parijs aan Belga. "Nu hij in Monaco woont, is de Patrick Mouratoglou Academy (in Nice) de ideale locatie voor hem om te trainen. De infrastructuur is er uniek, we hebben de beste trainingpartners van de wereld, een medisch centrum en een fitnessruimte binnen en buiten. Ik ben zeer tevreden dat Goffin bij ons traint. Het is een serieuze speler die erin geslaagd is om een speelstijl aan te leren die het best bij zijn capaciteiten past. Hij speelt zoals Kei Nishikori (ATP 6). Goffin bewijst dat je, ongeacht welke lichaamsbouw, de top kan bereiken zolang je je kwaliteiten ten volle benut."

Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams (WTA 1), gelooft dat Belgiës best tennisser na de opgave van Rafael Nadal (ATP 5) zelfs de halve finales op het Parijse gravel kan halen. "Maar ik ga hem geen extra druk opleggen. Hij heeft een heel goed seizoensbegin afgewerkt met enkele kwart- en halve finales op grote toernooien. Het is dus logisch als hij de ambitie heeft om ver te geraken. Als hij in de achtste finales tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP 7) speelt, kom ik zeker kijken", besloot Mouratoglou.