Coppejans volgt voorbeeld Bemelmans niet: België en Hongarije sluiten dag één van Davis Cup af met gelijke stand

BELGA
Na dag één hangen de bordjes in het Davis Cup-duel tussen België en Hongarije gelijk. Ruben Bemelmans (ATP 222) won de openingswedstrijd tegen Attila Balazs (ATP 76), Kimmer Coppejans (ATP 154) legde nadien nipt de duimen voor Marton Fucsovics (ATP 84). Morgen volgen de drie overige wedstrijden, de inzet is een ticket voor de finaleweek in Madrid.

Ruben Bemelmans (ATP 222) won in Debrecen de eerste wedstrijd in drie sets van Attila Balazs (ATP 76). Na 2 uur en 35 minuten stond de 5-7, 7-6 (7/4) en 6-4 eindstand op het scorebord. Het was het tweede onderlinge duel tussen de 32-jarige Bemelmans en zijn Hongaarse leeftijdsgenoot. De vorige ontmoeting dateerde al van 2008, toen de Limburger op een Futurestoernooi in Slovenië (ook op gravel) aan het langste eind trok. Kimmer Coppejans (ATP 154) moest zich nadien echter gewonnen geven tegen Marton Fucsovics (ATP 84): 6-2, 5-7 en 6-4, ook al na drie sets dus. 

Morgen vanaf 12 uur komen Sander Gillé en Joran Vliegen in het dubbel aan de bak, nadien volgen nog twee enkelduels met als inzet de finaleweek. Die finaleweek in Madrid wordt van 23 tot 29 november gespeeld in achttien landen. Vorig jaar strandde België, met kopman David Goffin, in de groepsfase van de Davis Cup Finals. Spanje, aangevoerd door Rafael Nadal, pakte voor eigen volk de titel in de eerste editie van de hervormde landencompetitie. Goffin is er in Debrecen niet bij. De nummer 10 van de wereld liet kapitein Johan Van Herck weten niet beschikbaar te zijn omdat hij de hardcourttoernooien van Indian Wells en Miami wil voorbereiden.

Bij verlies moet België in september aan de bak in de play-offs van Wereldgroep I.

BELGA

“Gemiste kans”

“Die tweede wedstrijd laat een bittere smaak na”, geeft kapitein Johan Van Herck toe. “Maar in de eerste plaats denk ik dat we fier mogen zijn op wat we getoond hebben. Vooraf hadden we voor deze 1-1 getekend. Dat neemt niet weg dat we kansen hebben gehad op meer. Kimmer speelde een heel goede wedstrijd en Ruben Bemelmans was fantastisch. Dat geeft toch wel veel vertrouwen voor zaterdag. En in het dubbelspel kunnen we twee frisse spelers opstellen. We mogen nog altijd hopen op de kwalificatie.”

Ruben Bemelmans (ATP-222) verraste met 5-7, 7-6 (7/5), 6-4 winst tegen de Hongaarse nummer een Attila Balazs (ATP-76). “Winnen voor je land, is altjd speciaal”, reageerde de Limburger. “Na het moeilijke jaar dat ik kende, doet dit extra deugd. Ik heb er begin dit jaar voor gekozen om kleinere toernooien te spelen, om zo weer in het ritme te komen en vertrouwen op te doen. Hier was ik er echt op gebrand om te tonen dat ik wel degelijk nog iets in mijn mars heb en zelfs na het verlies van de eerste set bleef ik erin geloven. Ik heb dezelfde tactiek behouden en hield me voor dat ik die alleen wat beter uit moest voeren. Heel fijn dit.” 

BELGA
BELGA
BELGA
EPA
EPA
BELGAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.