Coppejans onderuit in eerste kwalificatieronde

BELGA
Kimmer Coppejans (ATP 97) is er vandaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede (en voorlaatste) kwalificatieronde van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen.

Op het Londense gras verloor Coppejans, het eerste reekshoofd in de kwalificaties, in drie sets met 6-3, 2-6 en 6-3 van de Fransman Vincent Millot (ATP 213).

De 21-jarige Oostendenaar wist zich in mei voor het eerst in zijn carrière via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Op Roland Garros werd hij uitgeschakeld in de eerste ronde.

Vandaag treden bij de mannen nog vier Belgen aan. Niels Desein (ATP 167) moet de baan op tegen de Fransman Enzo Couacaud (ATP 223). Maxime Authom (ATP 176) opent tegen de Australiër John-Patrick Smith (ATP 160). Germain Gigounon (ATP 199) speelt tegen de Pool Michal Przysiezny (ATP 141) en Yannick Mertens (ATP 231) botst op de als dertiende geplaatste Amerikaan Austin Krajicek (ATP 116).

Bij de vrouwen treden An-Sophie Mestach (WTA 111), Ysaline Bonaventure (WTA 196) en Elise Mertens (WTA 215) in principe aan in de kwalificaties, hun loting is nog niet bekend.

Wie drie kwalificatieronden overleeft, speelt vanaf volgende week de hoofdtabel op Wimbledon. Met David Goffin (ATP 15), Steve Darcis (ATP 77) en Ruben Bemelmans (ATP 95) bij de mannen en Alison Van Uytvanck (WTA 45), Kirsten Flipkens (WTA 96) en Yanina Wickmayer (WTA 88) bij de vrouwen zijn al zes landgenoten zeker van hun ticket voor de hoofdtabel.