Coppejans en Darcis naar laatste kwalificatieronde voor hoofdtabel Roland Garros, Berdych geeft forfait

Kimmer Coppejans op een archiefbeeld.
belga Kimmer Coppejans op een archiefbeeld.
Kimmer Coppejans (ATP 181) en Steve Darcis (ATP 244) hebben zich geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van Roland Garros. 

De 25-jarige Coppejans klopte op het Parijse gravel in de tweede kwalificatieronde de Fransman Matteo Martineau (ATP 450) in drie sets: 6-0, 1-6 en 6-2. De partij nam 1 uur en 57 minuten in beslag. Coppejans plaatste zich in het verleden nog maar een keer voor de eindfase van een grandslam, in 2015 in Parijs. Hij sneuvelde toen meteen. Voor een stek in de hoofdtabel moet hij voorbij de Italiaan Gianluigi Quinzi (ATP 200) of de Fransman Manuel Guinard (ATP 420).

Ruben Bemelmans (ATP 164) sneuvelde in de eerste kwalificatieronde met 6-2 en 7-6 (7/5) tegen de Oostenrijker Sebastian Ofner (ATP 141). David Goffin (ATP 30) is als enige Belgische man al zeker van een stek op de hoofdtabel.

Ook Darcis mag door

Steve Darcis (ATP 244) heeft zich eveneens geplaatst voor de laatste kwalificatierondes. De 35-jarige Darcis haalde het op het Parijse gravel in de tweede kwalificatieronde van de Fransman Corentin Denolly (ATP 429) in drie sets: 3-6, 6-1 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 44 minuten. In de laatste kwalificatieronde wacht nu de Italiaan Stefano Travaglia (ATP 120). De winnaar krijgt een stek op de hoofdtabel.

Later komt nog Arthur De Greef (ATP 185) in actie in de tweede kwalificatieronde. De Brusselaar kijkt thuisspeler Enzo Couacaud (ATP 230) in de ogen. Kimmer Coppejans (ATP 181) plaatste zich eerder op de dag voor de derde kwalificatieronde, na een zege in drie sets (6-0, 1-6 en 6-2) tegen de Fransman Matteo Martineau (ATP 450). Voor een plaats op de hoofdtabel neemt hij het op tegen de winnaar van het duel tussen de Italiaan Gianluigi Quinzi (ATP 200) en de Fransman Manuel Guinard (ATP 420).

Ruben Bemelmans (ATP 164) sneuvelde in de eerste kwalificatieronde met 6-2 en 7-6 (7/5) tegen de Oostenrijker Sebastian Ofner (ATP 141). David Goffin (ATP 30) is als enige Belgische man al zeker van een stek op de hoofdtabel. 

De Greef uitgeschakeld 

Arthur De Greef (ATP 185) heeft de tweede kwalificatieronde voor Roland Garros niet overleefd, in tegenstelling tot landgenoten Kimmer Coppejans en Steve Darcis. De 27-jarige Brusselaar moest het onderspit delven in het derde Frans-Belgische duel van de dag. Na 59 minuten tegen de 24-jarige Enzo Couacaud (ATP 230), setstanden 6-0 en 6-3, moest De Greef zijn koffers pakken.

In de eerste ronde ontdeed De Greef zich nog van de 31-jarige Oekraïner Illya Marchenko (ATP 380) in drie sets: 5-7, 6-3 en 6-2 na 2 uur 37 minuten.

Eerder op de dag greep Kimmer Coppejans (ATP 181) al zijn ticket voor de derde en laatste kwalificatieronde door Matteo Martineau (ATP 450) te verslaan met 6-0, 1-6 en 6-2. Om voor de tweede keer in zijn carrière op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi te belanden zal Coppejans voorbij de Fransman Manuel Guinard (ATP 420) moeten.

Steve Darcis (ATP 24) legde in de tweede ronde de 21-jarige Corentin Denolly, 429e van de wereld, over de knie in drie sets: 3-6, 6-1 en 6-4. Zijn laatste horde wordt de Italiaan Stefano Travaglia (ATP 120), dertiende reekshoofd in dit kwalificatietoernooi. Als de Luikenaar aan het langste eind trekt, zal hij voor de tiende keer in zijn carrière aantreden op de hoofdtabel van Roland Garros.

Ruben Bemelmans beet maandag al in het stof. De 31-jarige Limburger (ATP 164) werd in de eerste ronde geklopt door de Oostenrijker Sebastian Ofner (ATP 141) in twee sets.

David Goffin (ATP 30) is als enige Belg rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel in het enkelspel bij de mannen. 

Berdych geeft forfait

Tomas Berdych, een voormalige nummer vier die nu is weggezakt naar de honderdste plaats op de ATP-ranking, heeft forfait gegeven voor Roland Garros, zo maakte hij vandaag bekend.

Berdych was onlangs wel naar Parijs afgezakt. “Ik wou me hier testen en daarna heb ik een moeilijke beslissing moeten nemen. Ik voel me nog niet honderd procent klaar om te spelen zoals ik zou willen. Ik heb nog meerdere dagen nodig om helemaal te herstellen en klaar te zijn voor het grasseizoen.”

De 33-jarige Tsjech speelde dit jaar nog maar één wedstrijd en dat was in februari. Op Roland Garros is zijn beste resultaat een stek in de halve finales in 2010.

APReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.