Coach van Serena: “Stop met die hypocriete situatie en laat coaching toe in tennis”

Serena Williams, in de achtergrond coach Patrick Mouratoglou.
REUTERS Serena Williams, in de achtergrond coach Patrick Mouratoglou.
Patrick Mouratoglou, de Franse coach van Serena Williams, pleit voor het toelaten van coaching tijdens alle tennistoernooien. Hij wil zo een einde maken aan "de huidige hypocriete situatie”, schrijft hij op Twitter.

Tijdens de finale van de jongste US Open kreeg Serena Williams een bestraffing omdat Mouratoglou haar coachte tijdens de wedstrijd. De Amerikaanse barstte in woede uit en er volgden nog meer bestraffingen. Williams verloor uiteindelijk.

"Coaching toestaan in een wereld die dat positief waardeert, lijkt mij de volgende grote hervorming die het tennis moet ondergaan", aldus Mouratoglou. "Tennis is de enige sport die coaching verbiedt. In alle andere sporten, individueel of in groep, maakt het onderdeel uit van de sportprestatie." 

Mouratoglou gelooft ook dat coaching extra spanning kan toevoegen en zo extra publiek kan aanboren voor het tennis. Momenteel heerst er volgens hem een "hypocriete situatie". "Zo goed als alle coaches komen nu al tussen, verbaal of met tekens.”

Op het WTA-circuit is coaching al toegestaan, behalve bij grandslamtoernooien. In het mannencircuit is er helemaal geen coaching toegelaten.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  Als je op school je examens doet krijg je ook geen coaching meer, dat moet/mag gebeuren tijdens de studie van de leerstof.

 • jean petermans

  Op zich heeft hij gelijk, maar bij de beruchte finale van de US-open Was het hij die in de fout ging met zijn gebaar, of Serena dat nu gezien heeft of niet maakt niks uit, zij werd beboet door zijn fout en toen is het beginnen mis te lopen.

 • Joeri Haelen

  Het zijn regels en die moet je volgen. Al zou het van mij best mogen dat ze mogen coachen. Bv, een minuutje naar de coach na elke set.

 • Evelien Wouters

  Coaching of geen coaching toegestaan.. Gij moest u aan de regels houden prul! Heel de cinema is ook pas begonnen toen uwe hypocriete pupil in de aanval ging tegen de ref die enkel zijn job doet. (Voor 320 eur/match ntb) Hoeveel stond er nog op haar bankrekening na de boete er te hebben afgehouden?? Ni zagen, spelen! en anders stoppen.

 • Gust Mannet

  En laat die arrogante tante stoppen met tennissen!! Het zou goed uitkomen voor dit sport. Waarom moet zij reekshoofd zijn als ze buiten de top 50 is en geen ander????