Coach Van Cleemput: "Goffin leunt aan tegen top, maar heeft nog werkpunten"

Thierry Van Cleemput naast David Goffin.
BELGA Thierry Van Cleemput naast David Goffin.
Gedrevenheid, concentratie en overgave. Dat zijn volgens Thierry Van Cleemput, coach van David Goffin (ATP 13), de drie kernbegrippen die zijn poulain naar succes op Roland Garros zullen leiden. De trainer is tevens tevreden met de vooruitgang die Goffin de laatste tijd boekt. "Beetje bij beetje verovert David een plaats bij de top".

"David heeft zijn kwaliteiten en wordt een alsmaar completere atleet", is Van Cleemput van mening. "Als hij ontspannen maar toch geconcentreerd tennist, is hij moeilijk te kloppen. David begint dus aan het toernooi met ambitie, ook al is gravel niet zijn favoriete ondergrond. Maar om eerlijk te zijn, kan hij overal op spelen."

De coach ziet echter ook nog werkpunten voor de Luikenaar. "David moet begrijpen dat hij met zijn gestalte (1m80) weinig makkelijke matchen zal spelen. Hij zal nooit kunnen opslaan als een John Isner (2m08). David is in staat iedereen te kloppen, maar hij kan evengoed verliezen als hij niet aan honderd procent speelt. Daar moet hij zich bij neerleggen."

David Goffin neemt het in de eerste ronde in Parijs op tegen de jonge Fransman Grégoire Barrère (ATP 237).