Coach Goffin ambitieus: "Hij kan een Grand Slam winnen"

BELGA
David Goffin is bezig aan een boerenjaar. De nummer 13 van de wereld blijft maar groeien en hoopt in Roland Garros een nieuw hoofdstuk aan het sprookje te schrijven. Ook zijn (tweede) coach Thomas Johansson denkt dat de beste Belgische tennisser nog beter kan.

"Goffin kan een Grand Slam winnen, maar hij moet werken aan zijn kleine tekortkomingen (de opslag en zijn netspel) want anders wordt het moeilijk om in vijfsetters voorbij Novak of Andy te geraken. Kijk, als je hem op training bezig ziet... Hij speelt zo goed. Vanop de baseline is hij voor mij top vijf van de wereld. Na die halve finales in Amerika (Indian Wells en Miami, red.) heeft hij ook de smaak te pakken gekregen. Als hij nog een paar van die toernooien kan spelen zal hij begrijpen: hier hoor ik thuis, ik kan wedijveren met die toppers", aldus Johansson in Play Tennis-magazine.

Goffin, op dit moment nog altijd maar 25, heeft volgens de Zweed nog mooie jaren voor zich. "Hij gaat rond zijn 27ste, 28ste op zijn best zijn. Dan hebben spelers de ervaring, de kennis en weten ze hoe ze moeten trainen en kennen ze de meeste van hun tegenstanders vanbinnen en vanbuiten."

Photo News