Clijsters verlengt titel in Legends-toernooi en krijgt trofee uit handen van oude bekende

Kim Clijsters heeft vandaag voor het tweede jaar op rij het Legends Dubbel voor vrouwen op Roland Garros gewonnen. Aan de zijde van de Amerikaanse Martina Navratilova versloeg Clijsters in de finale het Amerikaanse duo Lindsay Davenport en Mary Joe Fernandez. Het werd 2-6, 6-2 en 11/9 na 1 uur en 2 minuten tennis.

Clijsters en Navratilova, die het demonstratietoernooi ook in 2014 op hun naam schreven, hadden zich voor de eindstrijd geplaatst door hun poule A te winnen. Daarin klopten ze de Françaises Nathalie Tauziat en Sandrine Testud en het Russisch-Spaanse duo Anastasia Myskina/Conchita Martinez.

Davenport en Fernandez lieten in poule B de Frans-Kroatische tandem Marion Bartoli/Iva Majoli en de Tsjechisch-Spaanse combinatie Jana Novotna/Arantxa Sanchez achter zich.

Kim Clijsters, die maandag 32 wordt, haalde in haar carrière twee keer de finale op Roland Garros. In 2001 verloor ze op het gravel in Parijs na een thriller van de Amerikaanse Jennifer Capriati (1-6, 6-4, 12-10), twee jaar later was Justine Henin een maat te groot (6-0, 6-4).