Clijsters: "Spijtig dat er opnieuw een Belgische wegvalt"

PHOTO_NEWS
"Het is heel spijtig voor het toernooi en de supporters dat er opnieuw een Belgische tennisster wegvalt", stelde toernooidirectrice Kim Clijsters nadat Kirsten Flipkens (WTA 59) in de eerste ronde van de Diamond Games in Antwerpen met 6-3 en 6-2 verloren had van de Roemeense Monica Niculescu (WTA 57).

Gisteren werden ook Yanina Wickmayer (WTA 66) en Klaartje Liebens (WTA 327) uitgeschakeld in de eerste ronde. Daardoor blijft er met Alison Van Uytvanck (WTA 103) nog één Belgische over in Antwerpen. Zij neemt het vanavond in de tweede ronde op tegen het Duitse derde reekshoofd Andrea Petkovic (WTA 12).

"Niculescu is een heel moeilijke tegenstandster, dat heb ik zelf ook nog mogen ondervinden", aldus Clijsters. "Kirsten was tevergeefs aan het zoeken naar oplossingen, normaal brengt zij dat teweeg bij haar opponente. Vandaag was dat echter niet het geval. Diegene die het spel het slimste heeft gespeeld, heeft gewonnen."

"Dat er veel Belgen vroeg in het toernooi sneuvelen, baart me geen zorgen voor de opkomst. Natuurlijk zou een Belgische speelster in de finale veel extra publiek lokken. Maar er zijn nog verschillende reekshoofden in het toernooi die mooi tennis kunnen serveren", besloot de 31-jarige Limburgse.