Carreno neemt het in finale in Estoril op tegen Müller

Pablo Carreno Busta.
Getty Images Pablo Carreno Busta.
Pablo Carreno Busta (ATP-21) neemt het morgen in de finale van het ATP-toernooi van Estoril (482.060 euro) op tegen de 33-jarige Luxemburger Gilles Müller (ATP-28). Die schakelde vandaag de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-66) in 1 uur en 38 minuten met 7-5 en 6-4 uit.

De 25-jarige Carreno Busta plaatste zich eerder op de dag voor de finale door in een Spaans onderonsje David Ferrer (ATP-31) in 1 uur en 21 minuten met tweemaal 6-3 te verslaan. Morgen staat Carreno Busta in zijn zesde ATP-finale, van de vorige vijf won hij er twee: vorig jaar in Winston-Salem en Moskou. In Estoril moest hij vorig jaar in de finale de duimen leggen voor zijn landgenoot Nicolas Almagro (ATP-86). Dit jaar was hij al runner-up in Rio de Janeiro. Müller speelde al zes finales, maar won er daar maar één van. Begin dit jaar werd hij in Sydney de eerste Luxemburgse toernooiwinnaar in het ATP-circuit.

Carreno Busta en Müller speelden twee keer eerder tegen elkaar, beide keren in de eerste helft van 2015. Op het Australian Open schakelde Müller Carreno Busta toen in de eerste ronde uit. Enkele maanden later nam de Spanjaard weerwraak door Müller in Estoril uit de halve finales te houden.