Bouchard en Halep uit toernooi gekegeld

REUTERS
Twee (grote) verrassingen bij de vrouwen, want zowel nummer drie van de wereld Simona Halep als Eugenie Bouchard (finaliste vorig jaar) werden al in de eerste ronde weer naar huis gestuurd. Bouchard, al maanden op de dool, verloor in twee sets van de onbekende Chinese Ying-Ying Duan (7-6 6-4). Halep beet in het zand tegen de Slovaakse Cepelova na een slopende driesetter (5-7 6-4 6-3).

Het gaat van kwaad naar erger met Eugenie Bouchard. De Canadese bereikte vorig jaar nog de finale van Wimbledon en werd bestempeld als het nieuwe grote talent, maar dit jaar lukt werkelijk niets. De 21-jarige 'Genie' liet ook vandaag zien dat haar vertrouwen helemaal zoek is. De speelster uit Montreal stapelde tegen Duan de fouten op en ook haar opslag was beneden alle peil (10 dubbele fouten in totaal). De chinese qualifier profiteerde optimaal en won verdiend met 7-6 en 6-4.

Duan neemt het in de tweede ronde op tegen de winnares van het duel tussen de Duitse Tatjana Maria (WTA 78) en de Servische Bojana Jovanovski (WTA 51). De 21-jarige Bouchard zal door de uitschakeling een tuimeling maken in de WTA-ranglijst. Ook op Roland Garros geraakte de Canadese niet verder dan de eerste ronde. Dit seizoen kon ze in 21 wedstrijden slechts acht keer winnen

Ook Halep de boot in
Simona Halep is in hetzelfde bedje zoek. De Roemeense nummer drie van de wereld speelde bijna een kopie van de wedstrijd van Bouchard: te veel onnodige fouten (34 ! in totaal) en een opslag die helemaal niet draaide (7 dubbele fouten en slechts 30% gewonnen punten op tweede opslag). De Slovaakse Cepelova liet het niet aan haar hart komen en greep haar kansen. Ze verloor de eerste set, maar stelde daarna orde op zaken en won met 5-7 6-4 6-3.

In mei werd Halep op Roland Garros ook al vroegtijdig uitgeschakeld. Toen werd ze in de tweede ronde door de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni uit het toernooi gekegeld. In de tweede ronde ontmoet Cepelova, die in 2012 met een derde ronde haar beste prestatie op Wimbledon neerzette, de Roemeense Monica Niculescu (WTA 48).

AP
GETTY
REUTERS
REUTERS
AP
AP