Boris Becker veilt ruim tachtig trofeeën om schulden af te lossen

AFP
Voormalig tennisheld Boris Becker zit financieel zo aan de grond dat hij ruim tachtig van zijn verdiende trofeeën en memorabilia uit zijn carrière laat veilen. De bekers, medailles, rackets, horloges en foto’s van de 51-jarige Duitser gaan onder de hamer in een online-veiling van het Britse veilinghuis Wyles Hardy.

Becker won 49 toernooien in zijn carrière, waaronder drie keer Wimbledon, en verdiende een slordige 20 miljoen euro prijzengeld. Desondanks verklaarde een rechtbank in Londen hem in 2017 failliet. De opbrengst van de veiling is dan ook bedoeld om schulden af te lossen.

Onder de eigendommen die Becker te koop aanbiedt zijn de medaille die hij kreeg als verliezend finalist op Wimbledon in 1990, een replica van de zilveren beker die juwelier Tiffany maakte voor zijn zege in de US Open van 1989 en een replica van de Renshaw Cup die hij ontving als jongste winnaar ooit van een grand slam. Becker won in 1985 op 17-jarige leeftijd Wimbledon.

AFP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Bossuyt

  Waw triestig zeg

 • Erwin De Meyer

  Zielig als je je bekers moet gaan verkopen om je schulden af te lossen.

 • Toni van belle

  Nogmaals bewijs dat zelfstandig worden niet voor iedereen is weggelegd..... Pech....

 • David De Backer

  Moet anders nog een pokertoernooiken meedoen e.20miljoen euro verdiend en niks meer hebben.hij kan mss gaan werken gelijk iedereen pff