Bolelli perfecte trainingspartner voor indrukwekkende Goffin

REUTERS
David Goffin heeft bijzonder weinig energie verbruikt in zijn eersterondepartij op de US Open. De Italiaan Simone Bolelli bood zich aan als een perfecte hapje. Hij kon enkel in de eerste set wat weerwerk bieden. Onze landgenoot geraakte daarna helemaal onder stoom en won in amper 1u30minuten met 6-4 6-1 6-2. Heel erg sterke prestatie van de nummer 15 van de wereld. In de volgende ronde wacht een ontmoeting met de Litouwer Ricardas Berankis.

Beide heren hielden elkaar in de eerste set aanvankelijk in evenwicht. Bolelli kreeg zowel in het zesde als het achtste game een breakkans, maar Goffin serveerde die telkens vakkundig weg. Toen onze landgenoot een eerste kans kreeg bij 3-3 was het wel meteen raak. De 24-jarige Luikenaar liet die voorsprong niet meer uit handen glippen en pakte set één met 6-4.

Ook in de tweede set gaat het de beste Belgische tennisser voor de wind. Al in het eerste game ging Goffin door de opslag van de Italiaan. Bij een 2-0 bonus deed hij dat kunstje nog eens over. Goffin stoomde met agressief tennis door naar 5-1. Bolelli werd er moedeloos van en leverde zijn servicegame nog maar eens in, 6-1 was het harde maar terechte verdict in set twee.

En het werd alleen nog maar erger voor de Italiaan. Goffin kwam helemaal op toerental en mepte Bolelli meteen knock-out. Een nieuwe vroege break in het derde bedrijf bezegelde het lot. Een solide spelende Goffin triomfeerde, 6-2.

REUTERS
REUTERS
REUTERS