Blokkage kost Goffin titel in Rosmalen, twijfels over deelname aan Queen's

PHOTO_NEWS
David Goffin (ATP 15) is er niet in geslaagd het ATP-grastoernooi in het Nederlandse Rosmalen (537.050 euro) te winnen. Hij verloor in de finale in twee sets van de Fransman Nicolas Mahut (ATP 97). Na 1 uur en 17 minuten stond de 7-6 (7/1) en 6-1 eindstand op het scorebord. "Ik ben vanmorgen opgestaan met een blokkage in de nek. Daardoor kon ik mijn beste tennis niet tonen. Dat is frustrerend", reageerde Goffin, die twijfelt over deelname aan het grastoernooi van Queen's dat morgen begint.

In een evenwichtige eerste set gaven beide spelers elkaar geen duimbreed toe. Er kwam een tiebreak aan te pas. Daarin was Mahut duidelijk de betere (7/1). "Ik verdiende die eerste manche te winnen", vond Goffin. "Tijdens de rally's was ik dominant. Maar in de tiebreak trok hij verdiend aan het langste eind. Daarna werd het allemaal veel moeilijker."

De Fransman trok de lijn door in de tweede set. Hij ging in het derde spel door de service van Goffin. Een tweede break bracht Mahut op 4-1. Bij Goffin was de veer daarna gebroken. Mahut stoomde zo door naar 6-1 setwinst en de titel. "Ik had last om mijn nek te draaien. Ik kon niet harder opslaan dan 180 km/u en ook mijn returns kwamen er niet meer uit. Tegen zo'n goede grasspeler sta je dan voor een onmogelijke opdracht."

BELGA
BELGA
BELGA

Twee titels
De 24-jarige Goffin blijft voorlopig steken op twee ATP-titels. Vorig jaar won in het Oostenrijkse Kitzbuhel (op gravel) en het Franse Metz (op hardcourt). Hij steekt wel 150 ATP-punten en een cheque van 51.450 euro op zak. "Volgend jaar kom ik terug en probeer ik de titel te pakken", besloot Belgiës beste tennisser.
   
De 33-jarige Mahut, die kwalificaties moest afwerken, pakte dan weer zijn derde titel. In 2013 won hij al in Rosmalen, waarna hij een week later ook het grastoernooi van Newport op zijn palmares bracht. Goffin en Mahut stonden voor de tweede keer tegenover elkaar. In 2012 trok de Luikenaar aan het langste eind op het toernooi van Winston-Salem (North Carolina).

BELGA
BELGA
ANP

Twijfel over Queen's
Goffin trekt nu huiswaarts om zich door een dokter te laten onderzoeken. Of hij er morgen bij is in Queen's, is voorlopig nog afwachten. "Ik weet nog niet of ik erbij zal zijn op Queen's", zei hij. Goffin is er in de eerste ronde gekoppeld aan de Fransman Gilles Simon (ATP 13).

"Ik heb al een aantal graswedstrijden in de benen en in principe speel ik een week later ook in Nottingham", zegt 's werelds nummer 15. "We zullen zien wat de beste optie is. Hoe dan ook geeft deze finaleplaats me veel vertrouwen met het oog op Wimbledon."

ANP
BELGA
BELGA
BELGA
EPA