Beresterke Mertens pakt nu ook scalp van ex-nummer één Kerber en staat in finale Doha

AFP
Een knalprestatie. Elise Mertens plaatste zich vandaag voor de finale van het WTA-toernooi in Doha. In de halve eindstrijd rekende ze af met Angelique Kerber (WTA 6): 6-4, 2-6 en 6-1. Voor de laatste horde wacht Simona Halep (WTA 3). 

Gisteren klopte ze met Kiki Bertens haar eerste top-tien speelster van het jaar, vandaag met Angelique Kerber een drievoudig grandslamwinnares én voormalig nummer één van de wereld. En of Elise Mertens (23) in bloedvorm verkeert. Als een wervelwind ging ze vooral in set één en drie tekeer. Met een service die uitstekend draaide en agressief tennis vanop de baseline stond Kerber al gauw 4-1 in het krijt. Armen wijd bij de Duitse – ook zij was onder de indruk. Kerber knokte zich nog terug tot 4-4, maar bij een 5-4-voorsprong was de eerste setbal raak voor Mertens. 

Ander verhaal in set twee. Kerber krikte haar niveau op en illustreerde waarom ze een voormalig nummer één op de wereldranglijst is. In geen tijd hingen de bordjes weer in evenwicht: 6-2. Wie dacht dat Kerber ook in set drie zomaar eventjes over onze landgenote heen zou walsen, kwam bedrogen uit. Mertens raakte weer hélemaal onder stoom en gunde haar opponente amper één game: 6-1. 

In de eindstrijd staat Mertens tegenover een nieuwe klepper: de Roemeense Simona Halep. Het topreekshoofd kegelde vierde reekshoofd Svitolina in drie sets uit het toernooi na een 2 uur en 9 minuten durende strijd: 6-3, 3-6 en 6-4. Halep, die in 2014 het toernooi in Doha won, wordt sinds kort gecoacht door Thierry Van Cleemput, de ex-coach van David Goffin. De 27-jarige Halep, voormalig nummer één van de wereld, staat voor de 34e keer in de finale van een WTA-toernooi. Ze heeft 18 WTA-titels op haar palmares.

Mertens gaat in haar zesde WTA-finale op zoek naar een vijfde WTA-titel. De dames namen het twee keer eerder tegen elkaar op. Vorig jaar was Halep zowel op Roland Garros (6-2, 6-1) als in Madrid (6-0, 6-3) duidelijk te sterk in twee sets. 

AFP
AFP
REUTERS
AFP7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sanne Vermeulen

  Mathieu, u zou beter aandacht geven aan haar goede prestaties in plaats van haar slechte prestaties

 • vincent masschelein

  Mathieu...ik moet u gelijk geven...vorige week haar 2 wedstrijden kansloos verloren tegen speelsters half niet zo sterk... Gewoon de fedcup afschaffen...de meeste spelers spelen tegen hun zin voor land!!

 • Gino Denil

  Zie je wel, olie komt altijd weer bovendrijven.

 • Mathieu Peeters

  Wat moet ik nu met die titel doen????? geloven of niet. Verleden week was het de miskleum van de wedstrijden, verliezen daar waar ze ze moest winnen??? Wat moet ik daar van denken. Is dat een reden om nu weer opgehemeld te worden, als ze er niet staat om ons land te verdedigen. Dus die lof is volledig misplaatst of speelt ze misschien met de voeten van ellkeen?????

 • Raf Vertongen

  Ze is bijna klaar om een groot tornooi te winnen