Ga naar de mobiele website
^ Top

Beresterke Goffin vloert maatje Thiem in achtste finales en treft Djokovic in volgende ronde

Photo News
David Goffin heeft zich op het ATP-toernooi in Monte Carlo verzekerd van een plaats bij de laatste acht. De 26-jarige Luikenaar rekende na een felle strijd af met Dominic Thiem, 's werelds nummer negen. Na 2 uur en 17 minuten stond er 7-6 4-6 en 6-3 op het bord. In de kwartfinales wacht een confrontatie met Novak Djokovic. De Serviër was in drie sets te sterk voor de Spanjaard Pablo Carreño: 6-2, 4-6, 6-4.

Boezemvrienden Thiem (23) en Goffin (26) kennen elkaar door en door. Niet alleen speelden ze al negen elkaar tegen elkaar (Goffin leidde met 6-3 in de onderlinge ontmoetingen), ze trainen ook vaak samen. En toch vermijdt de Oostenrijker Goffin het liefst: "Hij is een verschrikkelijke speler voor mij. Hij ligt me helemaal niet. Hij beweegt en retourneert goed en neemt de bal snel waardoor ik minder tijd krijg om mijn slagen voor te bereiden. Terwijl ik graag veel tijd heb...", zei Thiem gisteren.

Vechtlust
En dat werd ook op het veld snel duidelijk. Goffin trachtte zijn opponent pijn te doen door de ballen snel te raken en bijzonder agressief te retourneren. Geen sinecure tegen de sterke (eerste) opslag van Thiem die onze langenoot zelf vroeg onder druk zette en in geen tijd een 2-5 voorsprong te pakken had. 'La Goff' toonde nog maar eens zijn enorme vechtlust. Hij werkte op de service van de Oostenrijker een setpunt weg om vervolgens weer de bordjes gelijk te hangen. Een tiebreak moest uiteindelijk voor afscheiding zorgen en daarin haalde onze landgenoot zijn beste tennis boven. Met enkele weergaloze punten haalde hij de eerste set binnen, 7-6 (7/4).

Getty Images
Getty Images

Efficiëntie
In het tweede bedrijf kon Goffin nauwelijks zijn wil opleggen, amper twee winners liet hij noteren (tegenover tien voor Thiem die weliswaar ook een pak meer fouten maakte). Andermaal was het verschil tussen beide vrienden echter klein. Één minder opslaggame van Goffin leidde tot een break in het openingsgame en volstond voor de Oostenrijker om er een derde set uit te slepen want 'La Goff' kon zijn twee mogelijkheden niet verzilveren.

Thiem breekt
Hetzelfde beeld aanvankelijk in de derde set waar het verschil in efficiënte Goffin zuur leek op te breken. Thiem benutte ook zijn vierde breakkans om een eerste kloofje te slaan. Maar dan stokte de machine. De nummer negen van de wereld leverde meteen weer zijn opslag in en leek van slag. Thiem stapelde de fouten op (47 stuks over de hele match tegenover 19 voor onze landgenoot) en Goffin rook bloed. Een nieuwe servicebreak bezegelde het lot van de Oostenrijker in Monte Carlo.

Goffin neemt het voor een ticket voor de halve finales op tegen de als tweede geplaatste Serviër Novak Djokovic (ATP 2). Goffin en Djokovic staan voor de zesde keer tegenover elkaar op het ATP-circuit. Onze landgenoot trok nog nooit aan het langste eind.

Getty Images
Photo News
Photo NewsReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug