Benefietwedstrijd gaat wel door in Australië, Djokovic tegen opponent: “Ik heb die truc 20 jaar geleden geleerd, toen zat jij nog in de pampers”

Serena Williams, Dominic Thiem, Petra Kvitova, Novak Djokovic en Rafael Nadal.
EPA Serena Williams, Dominic Thiem, Petra Kvitova, Novak Djokovic en Rafael Nadal.
Geen tennis op de Australian Open vandaag, maar de Rally4Relief ten voordele van de slachtoffers van de bosbranden ging wel gewoon door. Team Williams gaf Team Wozniacki partij onder het gesloten dak van de Rod Laver Arena. En dat leverde leuke taferelen op.

Australië kreunt onder de bosbranden. Ook de sportwedstrijden hebben het door de gevolgen van de bushfires niet onder de markt. Door de slechte luchkwaliteit - er zit veel fijn stof in de lucht in de Zuidelijke delen van Austalië - kwam de organisatie van de Australian Open de voorbije dagen onder vuur te liggen. 

Sommige spelers klaagden van ademhalingsproblemen op de court. Anderen vonden het niet verantwoord om in dergelijke omstandigheden aan topsport te doen. Verrassend genoeg werden de wedstrijd van vandaag met één dag uitgesteld door... de regen. Onder meer Steve Darcis en Greet Minnen moeten daarom morgen pas weer tennissen. 

EPA

De toppers van het circuit kwamen wel het veld op in de Rod Laver Arena. Die tennisbaan kan door een uitschuifbaar dak overdekt worden en dus was er voldoende beschutting voor de regen om de Rally4Relief te laten doorgaan. De beste spelers van de wereld bundelen op die manier met een reeks benefietwedstrijden de krachten om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de bosbranden. 

Roger Federer, Serena Williams, Rafael Nadal, Naomi Osaka, Novak Djokovic, Caroline Wozniacki, Stefanos Tsitsipas, Petra Kvitova, Alexander Zverev, Coco Gauff, Dominic Thiem en Nick Kyrgios nemen het in exhibitiewedstrijden tussen 2 teams op tegen elkaar ten voordele van het Australische Rode Kruis. Pret verzekerd. Zeker omdat de spelers met een microfoontje commentaar kunnen geven voor de hele Rod Laver Arena. 

In totaal leverde het event in de Rod Laver Arena zo’n drie miljoen euro op. Nadal maakte bekend dat hij en Federer elk 250.000 Australische dollar (154.000 euro) stortten. “Hopelijk inspireren we mensen hiermee om te blijven helpen in de strijd tegen dit verschrikkelijk drama”, zei Nadal.

Ook de Australiër Nick Kyrgios was erbij. Hij liet eerder weten 200 dollar voor elke ace te storten. “Het zijn enkele emotionele weken geweest”, vertelde hij. “Thuis in Canberra kon ik zelfs de deur niet uit. Ik ben zo dankbaar dat sterren als Federer en Novak en de anderen zich hierachter scharen.” 

EPA
AFP