Bemelmans opent Davis Cup tegen nummer 76 - opmerkelijk beeld bij loting tussen Italië en Zuid-Korea door coronavirus

Johan Van Herck, Joran Vliegen, Kimmer Coppejans, Arthur De Greef, Ruben Bemelmans en Sander Gille.
BELGA Johan Van Herck, Joran Vliegen, Kimmer Coppejans, Arthur De Greef, Ruben Bemelmans en Sander Gille.
Ruben Bemelmans (ATP 222) opent in het Hongaarse Debrecen voor ons land de Davis Cup-ontmoeting tegen Hongarije met een duel tegen Attila Balazs, de nummer 76 van de wereld, zo wees de loting uit.

Later morgen volgt er het duel tussen Kimmer Coppejans (ATP 154) en Marton Fucsovics (ATP 84). Zaterdag is er eerst het dubbelspel, met daarin het Belgische dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen tegen Balazs en Fucsovics, eventueel gevolgd door nog twee enkelspelen: Coppejans tegen Balazs en Bemelmans tegen Fucsovics. De Davis Cup-kapiteins kunnen tot één uur voor de wedstrijden wel nog wijzigingen aanbrengen.

Voor het belangrijke duel tegen de Hongaren kan kapitein Johan Van Herck niet rekenen op topspeler David Goffin. De nummer tien van de wereld stelde zich niet beschikbaar omdat hij de hardcourttoernooien van Indian Wells en Miami wil voorbereiden. Van Herck koos in zijn afwezigheid voor Coppejans, Bemelmans Arthur De Greef (ATP 332). Zij vormen een team met dubbelspecialisten Joran Vliegen en Sander Gillé.

De inzet van het duel tegen Hongarije is een ticket voor de Davis Cup Finals in Madrid (23-29 november). Daar mogen achttien landen aan deelnemen. Eind vorig jaar vond op dezelfde locatie de eerste finaleweek van de hervormde Davis Cup plaats. België, met Goffin, raakte er niet door de groepsfase. Spanje, aangevoerd door Rafael Nadal, pakte voor eigen volk de titel. 

BELGA

Een opmerkelijk moment bij de loting tussen Italië en Zuid-Korea: de aanwezige pers zat ver uit elkaar om het gevaar van het coronavirus te ontmijnen. Het duel tussen het geteisterde Italië en Korea vindt in Cagliari achter gesloten deuren plaats.

Tijdens de loting van het duel tussen Italië en Korea.
RV Tijdens de loting van het duel tussen Italië en Korea.
BELGA
BELGA
Ruben Bemelmans en Attila Balazs.
BELGA Ruben Bemelmans en Attila Balazs.
Kimmer Coppejans en Marton Fucsovics.
BELGA Kimmer Coppejans en Marton Fucsovics.
BELGAReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.