Bemelmans naar laatste acht in Kolkata, Coppejans moet koffers pakken

Ruben Bemelmans.
BELGA Ruben Bemelmans.
Ruben Bemelmans (ATP 139) heeft zich vandaag verzekerd van een ticket voor de kwartfinales van het Challengertoernooi van het Indiase Kolkata (hard/50.000 dollar). De tweede landgenoot, Kimmer Coppejans (ATP 166), werd uitgeschakeld. Later op de dag kwalificeerde Bemelmans zich ook voor de tweede ronde van het dubbelspel.

Samen met de Serviër Ilija Bozoljac was Bemelmans een maatje te groot voor de eerste reekshoofden, de Italiaan Riccardo Ghedin en de Roemeen Radu Albot. De setstanden waren 6-3 en 7-5. In de kwartfinales wacht de Kroatische tandem Toni Androic/Nikola Mektic. Coppejans werd gisteren al uitgeschakeld in het dubbelspel.

De 27-jarige Bemelmans, het derde reekshoofd in India, nam eerder op de dag in de tweede ronde in drie sets de maat van de Duitse kwalificatiespeler Kevin Krawietz (ATP 527). Na 1u44 stonden de 3-6, 6-2 en 6-3 setstanden op de tabellen. Bij de laatste acht wacht met Richard Becker (ATP 425) opnieuw een Duitse qualifier. Die schakelde later op de dag Kimmer Coppejans uit. De als achtste geplaatste Oostendenaar verloor na bijna twee uur spelen met 4-6, 6-3 en 6-3 en mist zo een confrontatie met Bemelmans.

Kimmer Coppejans.
BELGA Kimmer Coppejans.