Belgische Davis Cup-team ontvangt Zwitserland in bijna uitverkochte Country Hall

André Stein: "Eerste keer in dertig jaar dat een Davis Cup-wedstrijd met gesloten loketten wordt gespeeld."
BELGA André Stein: "Eerste keer in dertig jaar dat een Davis Cup-wedstrijd met gesloten loketten wordt gespeeld."
De Davis Cup-ontmoeting in de eerste ronde van de Wereldgroep tussen België en titelhouder Zwitserland wordt van 6 tot 8 maart in een bijna uitverkochte Country Hall in Luik gespeeld.

"De openingsdag (vrijdag) en de slotdag (zondag) zijn al uitverkocht", vertelde André Stein, voorzitter van de Franstalige Tennisfederatie, vandaag tijdens een persconferentie in Luik. "Voor het dubbelspel op zaterdag zijn er nog slechts een honderdtal plaatsen beschikbaar. Het wordt de eerste keer in dertig jaar dat een Davis Cup-wedstrijd met gesloten loketten wordt gespeeld."

De 'Vurige Stede'
De laatste Davis Cup-ontmoeting die de Belgen in Luik afwerkten dateert al van 2009, toen Polen in de tweede ronde van de Euro-Afrikaanse zone met 4-1 huiswaarts werd gestuurd. "Met David Goffin en Steve Darcis zijn onze beste twee spelers afkomstig uit Luik en dus hebben we er alles aan gedaan om dit duel in de 'Vurige Stede' te laten doorgaan."

Vraagtekens
België treedt begin maart tegen Zwitserland aan met Goffin (ATP 21), Darcis (ATP 125), Ruben Bemelmans (ATP 164) en een nog aan te duiden speler. Meerdere tennissers maken nog een kans, kapitein Johan Van Herck wil het laatste moment afwachten om zijn selectie bekend te maken. Bij Zwitserland staan achter de namen van Roger Federer (ATP 2) en Stan Wawrinka (ATP 9) nog vraagtekens.

De winnaar neemt het in de tweede ronde op tegen Japan of Canada. Als België zich plaatst, wordt ook die wedstrijd in eigen huis gespeeld. Het is dan aan de Vlaamse vleugel van de tennisfederatie om die ontmoeting in juli te organiseren.

PHOTO_NEWS
BELGA

Goffin: "Leuk om in een uitverkochte zaal te spelen"


David Goffin (ATP 21), de Belgische nummer één in het mannentennis, kijkt uit naar het duel in de eerste ronde tegen titelverdediger Zwitserland. "Het is leuk om in een uitverkochte zaal te spelen", vertelde Goffin vandaag tijdens een persconferentie. Bij Zwitserland staan er nog vraagtekens achter de namen van Roger Federer en Stan Wawrinka. "Op sportief vlak hoop ik natuurlijk dat Federer en Wawrinka niet meedoen. Maar het belooft een mooie wedstrijd te worden, met of zonder hen."

Op de Australian Open ging Goffin er twee weken geleden in de tweede ronde al uit tegen de Cyprioot Marcos Baghdatis. "Het was niet mijn beste toernooi, het is moeilijk om je als Europeaan aan te passen in een land waar het de ene dag 17 graden Celsius is en de volgende dag 37 graden. Nu focus ik me op de komende toernooien in Rotterdam, Qatar en Marseille."

Goffin bereikte maandag met de 21e plaats zijn hoogste notering ooit op de wereldranglijst in het mannentennis, maar de Luikenaar focust zich liever op zijn wedstrijden. "Met die ranking ben ik helemaal niet bezig", besloot hij.

BELGA