Belgisch Davis Cup-icoon Philippe Washer overleden

photonews
De Belgische ex-tennisser Philippe Washer is vrijdag in Knokke op 91-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Franstalige krant Le Soir. Washer speelde meer dan 100 Davis Cup-wedstrijden voor ons land.

Samen met Jacky Brichant, die in 2011 overleed, won Washer twee keer de Europese zone in de Davis Cup (1953 en 1957). De Brusselaar was tussen 1946 en 1961 lid van het Belgische Davis Cup-team. Hij werd negen keer Belgisch kampioen, haalde in 1957 de kwartfinales op Roland-Garros en in 1952 de vierde ronde op het US Open. Op het gras van Wimbledon bereikte Washer meermaals de vierde ronde.

In het dubbelspel bereikte hij in 1953 samen met Jacky Brichant de halve finales op Wimbledon en een jaar later speelde hij op Roland-Garros de halve finale van het gemengd dubbel met Nelly Adamson. Samen met Jacky Brichant kreeg Washer in 1957 de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Op dit moment speelt België in de Flanders Expo in Gent de finale van de Davis Cup tegen Groot-Brittannië. Na de eerste dag staat het 1-1.