België wint ook tegen Israël in Fed Cup

Alison Van Uytvanck.
PHOTO_NEWS Alison Van Uytvanck.
België heeft ook zijn tweede wedstrijd in poule D van de Europees-Afrikaanse zone (groep 1) van de Fed Cup gewonnen. Yanina Wickmayer (WTA 66) bracht ons land in het duel tegen Israël op een beslissende 2-0 voorsprong. Eerder op de dag had ook Alison Van Uytvanck (WTA 102) haar partij tot een goed einde gebracht.

Wickmayer, die pas hersteld is van een scheenbeenblessure, haalde het in de Hongaarse hoofdstad Boedapest vlot in twee sets (6-3, 6-2) van Julia Glushko (WTA 146). Eerder op de dag bracht Alison Van Uytvanck (WTA 102) België 1-0 voor tegen Israël dankzij een zege in twee sets (6-0, 6-3) tegen Alona Pushkarevsky (WTA 1148). An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck wonnen het afsluitende dubbelspel in twee sets (6-1, 6-3) van Julia Glushko en Shahar Peer. Kirsten Flipkens (WTA 59) werd gespaard voor het beslissende duel van vrijdag tegen Kroatië.

De Belgische Fed Cup-ploeg is dus goed begonnen in Boedapest. In het openingsduel werd er woensdag reeds met 3-0 gewonnen van Letland. Na twee speeldagen prijkt België met het maximum aan de leiding. Kroatië won ook beide duels, maar moest vandaag één verliespartij toestaan tegen Letland. Aangezien er met een poulesysteem gewerkt wordt, kan het aantal gewonnen wedstrijden aan het einde van de rit doorslaggevend zijn. Op papier is Kroatië in poule D de zwaarste tegenstander voor de Belgen, maar de Kroaten kunnen niet rekenen op hun hoogst gerangschikte speelster: Mirjana Lucic-Baroni (WTA 56).

De Belgen strijden in Hongarije voor een plaats in de play-offs van Wereldgroep II. De vier groepswinnaars spelen barrageduels om twee tickets voor de play-offs voor Wereldgroep II. Wint België zijn poule, dan speelt het tegen de winnaar van groep A, met daarin Servië, Hongarije en Oostenrijk.