België nog niet zegezeker tegen Hongarije in Davis Cup: dubbelduo Bemelmans en De Loore onderuit na felbevochten vijfsetter

EPA
België zit nog niet in de kwartfinales van de Davis Cup. Na de zeges van David Goffin en Ruben Bemelmans van gisteren in het enkelspel, wonnen de Hongaren vandaag het dubbelspel. Bemelmans en De Loore knokten na een 0-2-achterstand knap terug in de Country Hall in Luik, maar in de beslissende vijfde set namen Marton Fucsovics en Attila Balazs toch de bovenhand. Morgen volgen nog twee enkelduels.

Beide teams konden simpel hun eerste opslagspelletje pakken, maar op de service van Balazs roken Bemelmans en De Loore toch hun kans. De Belgen liepen uit tot 40-0, maar de Hongaren werkten meerdere breakpunten weg en klommen op 1-2. Belangrijk, want Fucsovics en  Balazs gingen daarna meteen door de opslag van Bemelmans. Die break werd ook bevestigd en de Hongaren stoomden door naar 3-6-setwinst. Bij de Belgen was het allemaal net dat tikkeltje te slordig.

Photo News

Hongaren hebben aan één break genoeg in set twee

En ook in het begin van de tweede set bleven Bemelmans en De Loore het moeilijk hebben. De Hongaren hadden meteen een break te pakken en wonnen zelf probleemloos hun opslagspelletje. Bij 1-2 kregen de Belgen op hun beurt wel kansen om op gelijke hoogte te klimmen, maar de breakkansen gingen verloren: 1-3. De Hongaren lieten hun kansen niet liggen en wonnen de set uiteindelijk met 4-6.

EPA

SET 3: Belgen klaren de klus in tiebreak

Reageren in set drie dan maar? De Belgen probéérden het wel. Bij 1-1 leken ze goed op weg naar een break, maar op de belangrijke momenten stonden de Hongaren er. Op mentaal vlak overklasten Fucsovics en Balazs de Belgen vandaag en technisch waren ze een pak verfijnder. Dat resulteerde in een break en een 2-3-voorsprong, maar Bemelmans en De Loore gaven zich nog niet gewonnen. De Belgische tandem won twee spelletjes op een rij en de decibels in de Luikse Country Hall gingen met een stevige ruk de hoogte in.

De Loore kreeg ook meer lijn in zijn opslag en België liep uit tot 5-6. De Hongaren moesten met de rug tegen de muur serveren en dat deden ze goed. De beslissing moest in set drie in de tiebreak vallen en de Belgen waren bij de les. Ze haalden het overtuigend met 2-7. 

Johan Van Herck en Ruben Bemelmans.
Photo News Johan Van Herck en Ruben Bemelmans.
EPA

SET 4: Break op cruciaal moment

De Belgen begonnen met nieuwe moed aan het vierde bedrijf. En alles verliep aanvankelijk ook volgens, al bleef de opslag van Bemelmans vierkant draaien. Bij 1-2 kregen de Belgen op de opslag van de Limburger een breakpunt tegen, maar ze ontsnapten en namen daarna het commando over. Bemelmans en De Loore kregen bij 3-3 meerdere kansen om door de opslag van Balazs te gaan, maar op het moment van de waarheid ging het toch mis. Uitstel bleek echter geen afstel, want bij 4-4 was het wel raak. De Belgen klommen op 5-4 en De Loore serveerde de set uit. De beslissing

EPA
Photo News

België werkte eerst twee matchballen weg, maar verliest toch

De zenuwen waren strak gespannen in de beslissende set en dat was er bij beide teams duidelijk aan te zien. De vier spelers stapelden de foutjes op, wat resulteerde in twee servicebreaks aan beide kanten. Tot 4-5 hielden België en Hongarije elkaar in evenwicht, maar dan gingen de Hongaren ei zo na door de Belgische opslag. Bemelmans redde op zijn opslag twee matchballen en de Belgen knokten zich naar 5-5. We leken op weg naar een tiebreak, maar De Loore gaf bij 5-6 dan toch zijn opslagspelletje prijs. De Belgen moeten nog aan de bak morgen.

Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.