Belgen kennen tegenstanders in Davis Cup - Schouderblessure houdt Sharapova ook uit Indian Wells

 Kapitein Johan Van Herck.
BELGA Kapitein Johan Van Herck.

België in Davis Cup in groep D met Australië en Colombia

De Belgische tennissers werden donderdag in Madrid in een groep met Australië (ITF-9) en Colombia (ITF-18) uitgeloot voor de finaleweek van de Davis Cup. Die vindt van 18 tot 24 november in de Spaanse hoofdstad plaats.

Het is de eerste editie van het landenkampioenschap in de nieuwe formule. De duels in Madrid zullen in drie wedstrijden (twee enkel en een dubbel) uitgevochten worden. De zes groepswinnaars en de beste twee tweedes plaatsen zich voor de kwartfinales. Als de Belgen groep D winnen, ontmoeten ze in de kwartfinale de winnaar van groep F. Dat wordt dan de Verenigde Staten (ITF-6), Italië (ITF-10) of Canada (ITF-14).

Loting:

Groep A: Frankrijk, Servië, Japan

Groep B: Kroatië, Spanje, Rusland

Groep C: Argentinië, Duitsland, Chili

Groep D: België, Australië, Colombia

Groep E: Groot-Brittannië, Kazachstan, Nederland

 Groep F: Verenigde Staten, Italië, Canada

Kapitein Johan Van Herck tevreden met “tegenstanders die België aankan”

Johan Van Herck toonde zich een tevreden man na de loting voor de finale van de vernieuwde Davis Cup, die plaatsvindt van 18 tot 24 november in Madrid. België komt uit tegen Colombia en Australië. “We zullen met Australië vertrekken als de twee favorieten tegenover Colombia. Colombia zal ons een lastige match willen bezorgen, maar wij zijn duidelijk favoriet.”

“Het is een mooie groep en we zijn ongeduldig om de uitdaging weer aan te gaan” liet Johan van Herck weten, die zelf nog donderdag in Madrid het balletje met Australië in de Belgische poule lootte. “Het zijn twee matchen op onze maat, zelfs al is Australië een heel stevig team. Ze missen misschien kleppers zoals Kyrgios (ATP-66) en Ebden (ATP-45), maar Millman (ATP-37), Thompson (ATP-60) en De Minaur (ATP-27) zijn erg goede spelers. Colombia is een beetje zoals Brazilië. Vanaf ze de kleuren van hun land verdedigen, zijn ze extra gemotiveerd. Ik acht ons favoriet, maar verwacht me aan een lastige wedstrijd.” De best geplaatste Colombiaanse spelers zijn Daniel Elahi Galan (ATP-233) en Santiago Giraldo (ATP-252).

België heeft zich voor deze fase van het toernooi gekwalificeerd door begin deze maand Brazilië te verslaan. Dat zonder gevestigde waarden als David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemmelmans. “Ik heb er vertrouwen in dat David er bij zal zijn. Maar ik heb het met hem het er nog niet over gehad. Ik heb de afgelopen twee weken contact met hem gehad, maar we hebben niet gepraat over de Davis Cup. Zijn situatie is niet makkelijk en ik vond het niet het gepaste moment om het er met hem over te hebben.”

De achttien teams zijn onderverdeeld in zes groepen, bestaande uit drie ploegen. De groepswinnaars en de beste twee tweedes stoten door naar de kwartfinales. 

Sharapova past voor Indian Wells

Maria Sharapova heeft zich afgemeld voor het prestigieuze toernooi van Indian Wells. De vijfvoudig grandslamkampioene heeft nog altijd te veel last van haar rechterschouder. De 31-jarige Russin moest zich daardoor onlangs al terugtrekken uit het WTA-toernooi van Sint-Petersburg.

De BNP Paribas Open in Indian Wells, het Amerikaanse toptoernooi voor mannen en vrouwen, vindt plaats van 4 tot en met 17 maart. Sharapova won het evenement in 2006 en 2013 en was ook een keer verliezend finaliste. De huidige nummer 27 van de wereld heeft al geruime tijd last van haar schouder. Na de US Open van afgelopen jaar nam ze lange tijd rust. De Russin maakte vorige maand haar rentree in Shenzhen, maar moest er in de kwartfinale geblesseerd opgeven. Op de Australian Open schakelde ze titelverdedigster Caroline Wozniacki uit, maar verloor vervolgens in de vierde ronde.

AP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johnny dejaerme

    veel beterschap, hopelijk zien we je snel terug op de tennisvelden