Bacsinszky: "Zal mijn moment proberen te grijpen tegen Van Uytvanck"

GETTY
Timea Bacsinszky (WTA 24) gaat morgen op Roland Garros haar vel duur verkopen in haar kwartfinale tegen Alison Van Uytvanck (WTA 93). De 25-jarige Zwitserse schaarde zich maandagavond bij de laatste acht door een verrassende zege op 's werelds nummer vier Petra Kvitova.

De Zwitserse won dit jaar al de toernooien van Acapulco en Monterrey en is net als Van Uytvanck in uitstekende doen in de Franse hoofdstad. "Ik heb niet de opslag van Serena Williams of de speelstijl van Roger Federer en moet dus andere oplossingen zoeken om te winnen. Ik probeer mijn momenten te grijpen. Je staat ook niet elke dag in de kwartfinales van een grandslamtoernooi", klonk het.

Puur op basis van de WTA-ranking start Bacsinszky duidelijk als favoriete tegen de Grimbergse. "Het wordt een moeilijke match, want Van Uytvanck staat ook niet toevallig in de kwartfinales. Ze versloeg speelsters van hoog niveau. Toch ga ik er alles aan doen om het laatste punt te winnen", aldus de Zwitserse.

Van Uytvanck en Bacsinszky staan voor het eerst in de kwartfinale van een grandslamtoernooi. Het wordt ook hun allereerste onderlinge confrontatie. Bacsinszky schakelde op het Parijse gravel naast Kvitova ook de Amerikaanse Madison Keys (WTA 16) uit.

GETTY
AP